– Det er kjempepotensial i denne gruppa. Det er mye snakk om oss unge, men de eldre skal ha stor takk for måten de har tatt oss imot og hjulpet oss å prestere. Josh (King), Omar (Elabdellaoui), Stefan (Johansen), Håvard (Nordtveit), de etablerte er en fin gruppe, sier Berge.
Sammen med jevngamle Kristoffer Ajer, 20-årige Martin Ødegaard og tenåringen Erling Braut Haaland får Berge mye oppmerksomhet i et landslag som i manges øyne har en stor framtid.
– Om det ikke var så fin balanse mellom unge og rutinerte spillere ville vi kanskje ikke blitt oppfattet på den måten. Jeg har stor tro på at dette laget kan komme til mesterskap, sier Genk-spilleren.
UEFA Nations League
«Reservene» viste seg tilliten verdig: – En magisk følelse
12/06/2022 KLOKKEN 20:57

Første gang

Landslagssjef Lars Lagerbäck er ikke i tvil om at det er spesielt å ha så unge spillere som allerede er så gode.
– Det er lett å svare på hva som har overrasket meg mest i denne jobben. Det er å ha fire U21-spillere som er aktuelle for startplass i hver kamp. Det har jeg ikke vært med på før, og jeg kan ikke huske mange som har hatt et så ungt landslag, sier 71-åringen.
Både Berge, Ødegaard og Ajer har startet hver kamp i kvalifiseringen når de har vært i troppen. De har mistet en samling hver på grunn av skade. Haaland fikk debuten i september, men har mistet de to siste samlingene med skader.
Prestasjonsmessig har Norge levert en kvalifisering som kunne blitt belønnet med EM-plass, men slik ble det ikke. Laget må ty til nasjonsligaomspill i mars, forhåpentligvis med alle de fre unggutta tilgjengelig.
– Vi har rotet bort noen poeng, og det må vi ta læring av. Vi må bare sørge for at vi er enda bedre i mars, sier Berge.

Vil gjøre som fredag

Først skal kvalifiseringen avsluttes på en ordentlig måte på Malta mandag kveld.
– Vi vil innlede kampen på samme måte som mot Færøyene fredag. Vi vil dominere og skape sjanser. Vi lot ikke Færøyene skape noen ting, og målet vårt er det samme her. Vi vil holde buret rent og score minst 2-3 mål, sier Berge.
– Samtidig har vi Serbia i bakhodet. Det er lenge til vi møtes igjen, og vi skal spille 20-30 klubbkamper før den tid, men vi har en innarbeidet filosofi og struktur i det vi gjør. Det er bare å ta på den norske lua når vi møtes igjen. Selvfølgelig skulle vi ønsket oss å spille mer sammen og ha flere samlinger, men vi må bare gjøre det beste ut av det.
Søndag ble det helt sikkert at Serbia er Norges semifinalemotstander på Ullevaal 26. mars. Med seier blir det finale om EM-plass fem dager senere.
(©NTB)
UEFA Nations League
Vil jobbe med hodene før kampen mot «Söta Bror»: – Grøten er litt tyngre å tygge
10/06/2022 KLOKKEN 12:23
UEFA Nations League
Stopperkrise for Sverige før Norge-møte: Henter inn RBK-spiller
10/06/2022 KLOKKEN 07:53