Sammen med et helsides oppslag i torsdagens avis om «den fremste attraksjonen på Norges landslagssamling», trykker sportsavisen en kritisk vurdering fra avisens medarbeider Tomas Roncero som tidligere har vært svært negativ til Ødegaards avtale med Real Madrid og muligheter i klubben.
I en kommentar med tittelen «For en 20-åring er det ikke flere gjemmesteder» konkluderer han med at han ikke kan se for seg at Ødegaard har en framtid i Madrid.
Det viste seg at As-medarbeideren som dekket onsdagens norske pressekonferanse, Julian Burgos, hadde ventet på parkeringsplassen da Ødegaard var på vei tilbake til hotellet etter trening.
VM-kvalifisering
Festaften på Ullevaal: – Lenge siden jeg har hatt så mye gåsehud
11/10/2021 PÅ 20:42
– Han sa at han bare skulle hilse på og lurte på hvordan det gikk. Han var veldig opptatt av at det bare var å hilse på, men det ble jo en sak ut av det. Det er litt spesielt, sa Ødegaard til NTB torsdag.
– Jeg synes det er vanskelig å si at jeg ikke gidder å prate med folk når de kommer bort og sier de bare vil hilse og slå av en prat, men om det er deres måte å jobbe på så vet jeg det til neste gang.
Ødegaard-sitatene i intervjuet var som vanlig fornuftige og reflekterte. De fleste viste seg å stamme fra et VG-intervju, og fotballforbundet reagerer på den spanske avisens opptreden.

Hvor fikk han det fra?

De få høflighetsfrasene som ble utvekslet utenfor hotellet ble i As til et langt intervju.
– Jeg har lest det, og det som sto der var greit, men hvor han fikk alt fra det vet jeg ikke, for det var ikke så mye jeg sa til ham. De må ha tatt mye fra andre intervjuer med norske medier, sa Ødegaard til NTB.
Ødegaard sa ifølge As at han er tilfreds med tilværelsen i Nederland, at han har en god sesong i Vitesse, og at det er positivt for hans utvikling.
På spørsmål om han tror det er godt nok til å hentes tilbake til La Liga, understreket han at den spanske ligaen er mye mer krevende enn den nederlandske, der det er bare et par veldig gode lag.
Ødegaard bekreftet at han ble overrasket over at Zinédine Zidane så snart var tilbake som Real Madrid-trener, men kaller ham den perfekte trener for klubben. Han sa at han kommer godt overens med franskmannen, men ville ikke innkassere noen effekt av det på sin egen framtid.
– Jeg vet ikke hva de vil bestemme om min framtid, men jeg har hatt ham som trener i flere år både i Madrid og Castilla, og vi har et godt forhold. Jeg vet ikke hva som skjer ved sesongslutt og har ikke snakket med noen i Real Madrid om det ennå, ble han sitert.
Ødegaard har to år igjen av kontrakten etter denne sesongen, og As hevdet å ha spurt om forlengning og nye leieopphold er et alternativ.

Negativ vurdering

– Det er mange muligheter når det gjelder min framtid, og vi må snakke om det etter sesongen. Nå er jeg opptatt av laget mitt, og denne uken er det landslaget som skal møte Spania, skal Ødegaard ha svart.
– Men det er viktig for min utvikling å spille mange minutter, og jeg vet at det er vanskelig i Madrid. Vi finner sikkert en løsning sammen som er god for alle.
Roncero, som tidligere har hatt svært negative oppslag om Ødegaards kontrakt og blant annet kalt den «en ryggsekk full av stein», gjentar sin påstand om at nordmannen ikke har innfridd forventningene som ble stilt da han ble kjøpt.
Han sier at Ødegaard er blitt bedre under leieoppholdene i Heerenveen og Vitesse. «Men jeg ser ham ikke for meg i Madrid».
(©NTB)
Sett denne?
VM-kvalifisering
Større ansvar for Norges «veteraner»: – Jeg føler meg som en leder
08/10/2021 PÅ 11:34
VM-kvalifisering
Derfor må Norge vinne i Istanbul
08/10/2021 PÅ 08:25