Populære sporter
All sport
Vis alt

30.000 barn (!) får se Norges skjebnekamp mot Romania

Eurosport
AvEurosport

Oppdatert 14/10/2019 klokken 14:18 GMT+2

30.000 barn under 14 år slipper inn på stadion når Norge møter Romania i tirsdagens EM-kvalifiseringskamp i Bucuresti.

norge

Foto: Eurosport

– Det stemmer, vi tillater at barn får se kampen, og vi kommer til å ha rundt 30.000 barn på tribunene, forteller Romanias medieansvarlig Catalin Popescu til Nettavisen.
Romania ble først nektet å ha supportere på tribunen som straff for dårlig oppførsel i kampene mot Spania og Malta.
Arena Nationala i Bucuresti har en tilskuerkapasitet på 55.000. Ifølge forbundet er det barn under 14 år, i grupper på ti og ti og ledsaget av en voksen, som får lov å slippe inn. I tillegg vil det være noen få hundre norske supportere på tribunen.
– Jeg har full respekt for at de benytter sjansen til å invitere barn. Men det er en veldig merkelig beslutning dersom man ønsker å markere tydelig mot rasisme, for eksempel. Men når regelverket er slik, må vi bare respektere det, sa landslagssjef Lars Lagerbäck på mandagens pressekonferanse i Bucuresti.
– Rasisme skal ikke skje i fotball, og det må straffes hardt. Men nå er regelverket som det er, og Romania forholder seg til det. Det er ikke mer vi kan gjøre med det. Det har ikke så mye å si for forberedelsene. Vi må ha tre poeng, og om det blir for tomme tribuner eller foran barn, spiller ikke noen rolle for det vi skal gjøre på matta, sa landslagskaptein Stefan Johansen.
Norge er nummer fire i sin gruppe, og må etter all sannsynlighet vinne mot Romania for å ha en mulighet til å ta seg forbi Sverige. Svenskene innehar for øyeblikket 2. plassen i gruppa, fire poeng foran Norge.
(©NTB)
Gjør som 3 millioner brukere på appen
Hold deg oppdatert på siste nytt, resultater og livesport
Last ned
Del denne artikkelen
Relaterte kamper
Reklame
Reklame