DRAMMEN (Eurosport.no):
Håkon Evjen var fjorårets store sensasjon i norsk klubbfotball. Han herjet med motstanderne i Eliteserien. Storspillet førte Glimt til en overraskende andreplass, i tillegg til at han ble kåret til både årets unge spiller og årets spiller på Fotballfesten i en alder av bare 19 år.
Joacims blogg
Karakter på spillerne: Han begynner snart å nærme seg landslagstroppen
EN TIME SIDEN
Det vakte oppsikt også utenfor Norge. Flere storklubber var interesserte, men det var til slutt nederlandske AZ som landet Evjens signatur.
Nesten ett år etter prisdrysset på Fotballfesten har han kun vært på banen i fire Eredivisie-kamper for AZ, uten at det har gitt ham lyst til å returnere til gamleklubben.
– Det hadde vært spennende det, men det var aldri aktuelt, sier Evjen.
Han skjønner selv at ting tar tid. Koronapandemien må også ta skylden for at han ikke fikk brukt siste halvdel av 2019/2020-sesongen på å bli vant til nederlandsk fotball. Sesongen ble nemlig avlyst i april.
Nå ruller imidlertid ballen også i Nederland. Evjen ble sittende på benken i de to første kampene, men fikk 12 minutter mot Sparta Rotterdam før landslagspausen begynte.
– Det tar selvfølgelig litt tid. Man har mange gode spillere rundt seg, men det begynner å komme seg litt nå. Det begynner å komme nærmere det man vet det kan være, men det er tøff kamp om plassene, så man må bare holde motet oppe og ta en av de snarest mulig, sier den nå 20 år gamle Evjen.

Tøff Europa-motstand

Han møter Eurosport.no på koronatrygg avstand etter U21-landslagets trening på Marienlyst. Det er bare noen timer til Norge U21 skal reise til Portugal, for det som etter all sannsynlighet blir en kamp uten for store konsekvenser, ettersom Norge har fått et vanskelig utgangspunkt i kvalifiseringen til neste års EM.
Også for Evjen og AZ har ting startet noe vanskelig denne sesongen. AZ har skuffende tre poeng på de tre første. Det betyr en skuffende 13. plass.
– Det går greit, men vi har åpnet dårlig. Vi må opp noen hakk om vi skal være det laget man vet vi skal være, sier Evjen.
AZ var for alvor med i gullstriden da forrige sesong ble avlyst i april. Laget fikk andreplassen det lå på og Ajax fikk «førsteplassen», men det ble ikke kåret noen mester.
Løsningen førte imidlertid til at det ble europacupspill. Det ville seg ikke i Champions League-kvalifiseringen, noe som til slutt endte med at AZ havnet i Europa League-gruppespillet. Der møter de Napoli, Real Sociedad og Rijeka.
Sett siste Indre Bane? Saken fortsetter under videoen.

Eline på besøk, Branns umulige målsetting og FKH-trøbbel

Glimt-utlån aldri aktuelt

I Europa League kunne AZ møtt Evjens tidligere klubb Bodø/Glimt, men det norske laget røk etter svært hederlig innsats mot Milan på San Siro.
Fra Nederland har Evjen fått med seg den vanvittig imponerende formen hans tidligere lagkamerater har vist i Eliteserien denne sesongen. Glimt leder klart med kun ti kamper igjen. Det 18 poeng store forspranget ned til Rosenborg betyr at gullet etter alt å dømme havner på Aspmyra.
Å gå tilbake til gamleklubben på lån for å sikre spilletid har imidlertid aldri vært noe tema for Evjen.
– For min del vil jeg heller prøve skikkelig å lykkes i AZ først. Det ville vært dumt å gå på utlån ved den første muligheten man får. Det ville blitt litt tidlig å skulle gjøre det, ettersom jeg ikke har fått prøvd sjansen skikkelig her først. Det var aldri helt aktuelt, men det er artig å se gamle lagkamerater gjøre det bra, sier Evjen.
U21-landslagsspilleren er klar over at forutsetningene for spilletid i AZ kan endre seg fort.
– Man kan bli skadet selv eller andre kan bli skadet. Man vet aldri i fotball. Plutselig starter man neste kamp, før man så sitter på benken et par kamper etterpå. Man må egentlig bare se an selv. Om det er én ting som er sikker, så er det at jeg skal gi alt, være best mulig på trening og bevise at jeg fortjener å spille på plassen der.
Se siste Fantasy FK:

Heite overgangsjokere, wildcard-laget som er fasit og RBK-fristelser

Fotball
Fotballproff står fram som homofil: – Har levd et dobbeltliv
2 TIMER SIDEN
Eliteserien
Har vært avskrevet – skrev ny Brann-kontrakt for tredje gang
4 TIMER SIDEN