SR BANK ARENA:

– Nei, hva skal man si – det er veldig gøy. Jeg hadde ikke forestilt meg to mål i dag, var veldig spent på å starte og gledet meg veldig til det. Så var jeg spent på å spille store deler av kampen og gjøre så godt jeg kan. To mål var også veldig gøy.
Så nøkternt kan det altså sies, og det fra en 16-åring som akkurat har scoret to mål i sin aller første Eliteserie-start.

Løkkegutten på Eliteserie-nivå

Eliteserien
Ny Vålerenga-nedtur: HamKam spolerte folkefesten
3 TIMER SIDEN
For Antonio Nusa har beina godt plantet på bakken etter å ha tatt med seg to flotte avslutninger og ett poeng fra borteturen til Stavanger – i en periode der Stabæk har slitt voldsomt med fem strake tap.
– Det er bonus å score to mål og prestere bra, så viktigste for meg er å kose meg og at det er gøy å spille fotball og at laget gjør det bra. Det går helt greit hvis jeg bare gjør det, svarer han på spørsmål om det er fort gjort å ta av etter tre mål på tre omganger med toppfotball.
– Du virker usedvanlig sindig og rolig?
– Ja, jeg er det. Jeg er en rolig person som bare liker å spille fotball.
– Er det løkkefotball-Antonio du tar med deg utpå Eliteserie-arenaene?
– Ja, jeg gjør det. Jeg har alltid spilt med vennene mine på banen på løkka og tar med meg det her, det er bare å gjøre det.
Mer disiplinert løkkefotball-spiller har Janne Jönsson knapt sett makan til.
– Da er det effektiv løkkefotball i så fall, sier svensken kontant på spørsmål fra Discovery etter kamp på SR Bank Arena – før han følger opp:
– Det er mange spillere jeg har hatt som vil touche for mye på ballen, «smådytte» på den, så har man forsøkt å få det vekk. Med han har jeg ikke jobbet bort en millimeter fordi han er så effektiv.
Se Antonio Nusa dominere mot Viking her: (artikkelen fortsetter under videoen)

Se høydepunktene: Nusa-show da Stabæk endelig tok poeng

Jeg vil spille som Antonio Nusa

Det er som musikk i ørene til hovedpersonen selv – for han elsker nemlig instruksene han fikk før kamp, som lød: «Vær deg selv».
– Ja, det er egentlig det. Jeg er ikke så glad i så mange instrukser, jeg vil bare spille som Antonio Nusa – da spiller jeg på mitt beste. Det er det jeg vil, sier han med et lurt smil.
Det har hans rutinerte trener ingen problemer med å slippe til.
– Han er taktisk klok der ute, han ser voksen ut i sine vurderinger, holder i ballen når han kan, han gjør kloke vurderinger. Det er også sterkt hvordan han står distansen ut, hvordan han holder seg kjølig og hvordan muskulaturen hans fungerer, sier Jönsson, som valgte å ha Nusa på banen i 90 av 93 minutter onsdag kveld.
Så er spørsmålet hvor lenge han forblir Stabæk-eiendom. Dra Nadderud meldes det allerede om voldsom interesse rundt juvelen.
– Jeg tenker egentlig ikke så mye på det, jeg spiller her i Stabæk og er veldig fornøyd med det. Jeg gleder meg til fortsettelsen
– Hva er den optimale karriereveien din?
– Det vet jeg ikke helt, jeg fokuserer mest på nåtid og nå syns jeg det er riktig for meg å spille her.
– Hvor lenge får du beholde ham, Jönsson?
– Tja, det bruker gå kjapt i Stabæk og det er trivelig og bra for lommeboka, men vi vil beholde og vi ønsker å beholde lengre enn hva vi har gjort de siste to årene. Så det gjenstår å se. Han flyr ut en dag, når det blir vet vi ikke enda, sier Stabæk-treneren.

Hyller mor og far

Selv er Nusa rolig som skjæra på tunet, selv om alle ville ha en bit av ham på vei ut av stadionportene i Jåttåvågen. Verdier og avslappet stil kommer hjemmefra, mener unggutten.
– Jeg kan si at det er fra både moren og faren min. Faren min, John Nusa, var god til å spille, så jeg har sikkert fått litt (talent, red.anm) fra han og. Han spilte på ganske høyt nivå i Norge, også spilte han i Nigeria.
– Så det blir ingen skandaler med deg med det første?
– Nei, det blir ikke det. Det blir vel å tenke på den kampen her litt, så fokusere på neste, som er Sandefjord hjemme, avslutter Nusa.
Eliteserien
Scoret sitt første for sesongen: – Helt fantastisk
4 TIMER SIDEN
Eliteserien
Zekhnini brøt måltørken: – Det var på tide
4 TIMER SIDEN