Populære sporter
All sport
Vis alt

Vraket lukrative tilbud til fordel for Molde: – En tillitserklæring

Espen Blaker

Oppdatert 02/02/2021 klokken 13:11 GMT+1

Molde-direktør Ole Erik Stavrum er meget fornøyd med klubbens siste tilskudd.

David Fofana

Foto: Eurosport

Foto: moldefk.no
David Datro Fofana er navnet på det nyeste tilskuddet til Molde-stallen. Det bekreftet klubben på sine hjemmesider tirsdag.
– Jeg er veldig glad for avtalen med Molde Fotballklubb og ser frem til kunne score mange mål for klubben og ønsker å bli en toppscorer. Jeg trives veldig godt i Molde, en stille, flott by og jeg har blitt veldig godt mottatt her, hyggelige mennesker, sier Fofana.
Den 18 år gamle angrepsspilleren hadde tilbud fra både Frankrike og Nederland, men valgte altså å reise til Norge. Det er Molde-direktør Ole Erik Stavrum meget godt fornøyd med.
– Dette er definitivt en tillitserklæring til Molde Fotballklubb. Vi må sette det på kontoen for at vi har vært flinke å ta vare på og utvikle unge spillere, for så å geleide de videre når tiden er inne. Det er klart dette settes pris på, sier Stavrum til Eurosport.
Til tross for at ivorianeren fylte 18 så sent som i desember, er ikke dette sett på som noen investering for fremtiden.
– Vi sitter med følelsen av at David kan bidra allerede i år. Men det er jo klart at dette er en prosess. Han kommer rett fra Elfenbenkysten til Molde, og snakker bare fransk. Vi må legge til rette for ham, både sportslig men også sosialt og kulturelt. Vi er veldig bevisst på hva vi er nødt til å gjøre, sier Stavrum.
Molde-direktøren innrømmer at en slik tilpasning er ekstra utfordrende i disse korona-tider.
– Det er jo en utfordring å bare ta han inn fra et helt annet kontinent. Han kommer opp hit i full isolasjon og minusgrader. Vi har folk som vil følge ham godt opp, jobben er jo å legge til rette alt for spillerne våre.
Fofana var på besøk i Molde allerede i mars 2020, men måtte dra hjem tidligere enn planlagt grunnet inntoget av koronapandemien. Siden har partene holdt kontakten, og det resulterte altså i at unggutten skrev under tirsdag.
Fofana har allerede vært med i landslagstroppen til Elfenbenkysten, og er spådd en lysende fremtid i hjemlandet.
picture

Hestad-perle da Molde vant årets første kamp

Gjør som 3 millioner brukere på appen
Hold deg oppdatert på siste nytt, resultater og livesport
Last ned
Del denne artikkelen
Reklame
Reklame