Den 11. april, to dager etter at Henrik Pedersen fikk sparken og dagen etter at Jostein Flo trakk seg fra sportssjef-jobben, ringte Håkon Wibe-Lunds telefon. Strømsgodset ba ham om å ta over hovedtrenerjobben midlertidig, for andre gang.
Første gang det skjedde var i 2019, da Bjørn Petter Ingebretsen måtte si ifra seg jobben på grunn av helsa.
Eliteserien
Henter tilbake poengplukker fra OBOS-ligaen: – Alltid hatt et mål om å komme hjem
ETT MINUTT SIDEN
– Ja, hvis jeg får med meg Bjørn Petter, var Wibe-Lunds svar til klubben.
Slik ble det, og dermed høyner Ingebretsen Wibe-Lunds andre midlertidige hovedtrener-periode, med sin tredje.

Var aldri i tvil

Han steppet inn da David Nielsen måtte gå i 2015 og da Tor Ole Skullerud led samme skjebne i 2018. Begge gangene har klubben ønsket at «BP» skulle sitte på jobben over tid, men begge gangene har helsa sviktet etter rundt et år i sjefsstolen. Den første gangen sa kroppen ifra med et hjerteinfarkt, den andre gangen sa klubblegen ifra med en anmodning om å gi seg av medisinske årsaker.
– Da Håkon kom og spurte meg, var jeg ikke i tvil. Nå må vi tråkke til alle som elsker Godset og kan gjøre en jobb. Jeg tror dette er en fin miks, hvor vi utfyller hverandre på en veldig fin måte, sier Ingebretsen om samarbeidet med mannen han selv hentet inn i klubben da han var hovedtrener i 2015.
Saken fortsetter under videoen.

Seriestart Spesial: Rosenborg med Åge Hareide og Stefano Vecchia

Håper på permanent løsning

Samarbeidet har vært ønsket av de to flere ganger, og denne gangen håper de klubben velger å satse på dem.
– Nå har ikke dette vært snakket om ennå, for de som skal ta denne typen avgjørelser i klubben har hatt mer enn nok å gjøre med andre ting. Men vi har begge to sagt at vi kan tenke oss å gå videre med dette, og vi har trua på det hvis klubben ønsker det. Og hvis klubben er smart, så gjør den det, sier Ingebretsen.
– Hvordan er arbeidsfordelingen mellom dere nå?
– Arbeidsfordelingen er veldig lett. Håkon jobber og jeg slapper av, ler BP, før han bekrefter at den yngste av dem skal ha det siste ordet.
– Grunnlaget for at vi skal klare dette er veldig bra, vi kjenner hverandre godt, har respekt for hverandre. Ingen av oss skriker høyt for å få siste ord, vi blir fort enige om ting. Men Håkon har det avgjørende ordet til slutt.
– Det er riktig, bekrefter Wibe-Lund. Vi har gjort det slik, vi skal ikke prate i munnen på hverandre verken til spillergruppa eller ut i media, så vi har gjort det på den måten.

– Alle må dra i riktig retning

Selv om de to i ulike sammenhenger har hentet inn hverandre til klubben, og har et godt grunnlag for et samarbeid, innser de at det er enklere nå før seriekampene begynner, og at konkurranse og krav om resultater, blir den virkelige testen.
– Det er nok når det blir mer trøkk vi blir satt på prøve. Men mellom oss to tror jeg ikke det kan skjære seg. Da skal Håkon være skikkelig vrang, og det tror jeg ikke han blir. Jeg er helt sikker på at det samarbeidet skal bli bra, sier Ingebretsen.
– Men det er ikke bare oss to, alle må dra i riktig retning nå.
Saken fortsetter under videoen.

Dette mener BP at Godset trenger nå

Fryktet grupperinger

Mens Wibe-Lund var assistent under Henrik Pedersen, kom Ingebretsen fra jobb i yngres avdeling i klubben. En jobb han, på grunn av smittevern, stort sett har blitt nødt til å gjøre uten å være til stede på Marienlyst. Dermed har han ikke opplevd den turbulente april-måneden så tett på, og innrømmer at han var spent da han kom inn dørene for et par uker siden.
– Jeg fryktet grupperinger og at mange sto mot hverandre, men slik var det ikke. Jeg ble positivt overrasket. Det teamet vi har rundt oss er knallsterkt og det har vært en drøm å komme inn her nå, sier han.
Wibe-Lund derimot har stått midt i stormen, og er en av få ledere rundt A-laget som skal fortsette inn i en ny sesong. Han er klar på at dette har vært tøft for alle involverte, men er likevel optimist foran sesongen, som starter bare en drøy måned etter den nye trenerduoen kom på plass.
– Det har blåst bra og vært en krevende periode for alle, men spillergruppa står veldig samlet og er klare for å drive framover. Noe slikt vil påvirke en spillergruppe, så det kan slå ut begge veier, men vi har trua på at de som er her nå står bak det vi skal gjøre, og kan flytte dette i en positiv retning, sier han.
– Jeg vet ikke hvor langt nede fra vi slår fra nå, men dette er i hvert fall en mulighet for alle til å være med å bygge opp noe helt fra bunn, sier Ingebretsen.
Sett denne?

Zlatko-håp, Godset-ledere og Branns stopperkrise

Eliteserien
Ble signert før årets sesong – nå har han terminert kontrakten
02/12/2022 KLOKKEN 14:49
Eliteserien
Landslagsprofil klar for Bodø/Glimt: – Ville til det beste laget i Norge
02/12/2022 KLOKKEN 14:30