INTILITY ARENA (DISCOVERY):
Oslo-klubbens statistikk borte mot Molde er nemlig et skrekkelig syn. På de siste ti kampene har de tapt ni og spilt én uavgjort. Målstatistikken taler 31-4 i favør moldenserne.
Eliteserien
VIF-sjefen varsler flere storsigneringer: – Vi søker på øverste hylle
I GÅR PÅ 12:14
– Vi får ta kampen som den kommer. Målet vårt er alltid å vinne. Vi satser på å vinne der også, sier Brage Skaret til Discovery når han blir forelagt statistikken.
– Du har en ganske uredd tilnærming?
– Du kan ikke ha innstillingen om at du skal tape, vet du, smiler VIF-talentet.
Saken fortsetter under videoen.

Se høydepunktene: Tollås Nation reddet ett poeng for VIF mot MIF

– Klar for å gripe muligheten

Det var under mandagens tøffe bortekamp mot Mjøndalen at Ivan Näsberg måtte byttes ut med det som var en leggskade. Dermed kan Skaret ta hans plass mot Molde.
19-åringen debuterte for Vålerenga i fjor vinter. Denne sesongen har han fått noen innhopp, men Molde-kampen vil i så fall være hans første fra start.
– Jeg synes det er kult å endelig få muligheten. Det er noe jeg jobber hardt for hver dag. Å se at ting stemmer, er gøy, sier Skaret.
– Hvordan vil det være få debuten fra start mot serielederen?
– Det er jo det jeg har forberedt meg på i hele sesongoppkjøringen. Jeg har fått en del treningskamper, så jeg har fått kjenne på hvordan det er å spille i laget og fått en del minutter der, så jeg føler meg klar til å gripe den muligheten. Jeg skal gjøre mitt beste, sier 19-åringen.

– Et stort offensivt register

Johan Lædre Bjørdal forlot Vålerenga etter fjoårets sesong. I et overgangsvindu der flere norske klubber var på stopperjakt, satt Vålerenga stille i båten.
Bak kaptein Jonatan Tollås Nation (30) og Ivan Näsberg, finner vi nevnte Skaret og jevngamle Fredrik Holmé (19).
– Av en eller annen grunn så er det få midtstoppere i norsk fotball, men heldigvis har vi han. Han er et stort talent fra akademiet her. Det er ingenting som er bedre enn at vi kan rekruttere internt. Han er en veldig moderne midtstoppertype, med et stort offensivt register. Så har han blitt bedre og bedre defensivt. Han trenger egentlig bare kamper for å få erfaring, sier VIF-trener Dag-Eilev Fagermo til Discovery om Skaret.
– Han er godt rustet til en ilddåp mot Molde?
– Det er han rustet til. Det er sånn vi skal drive her. Det er bare gøy, sier Fagermo.
Saken fortsetter under videoen.

– Vi får håpe det løsner etter hvert. Hvis ikke, er vi ikke med

Spås stor fremtid

Lagkameratene Henrik Udahl og Tobias Christensen, som begge kom til VIF i vinter, har ikke rukket å spille lenge med den unge midtstopperen, men er imponerte over det de har sett hittil.
– Han er en ung midtstopper som har imponert meg i treningskampene og siden jeg kom hit. Han har bra fysikk, er god med ball og tøff i spillet sitt. Han har jeg god tro på. Jeg er ikke bekymret hvis han spiller mot Molde, sier Christensen til Discovery.
– Brage er veldig, veldig lovende. Han er trygg med ballen, god i duellspillet, så hvis han får sjansen på torsdag, er jeg trygg på at det kommer til å gå veldig fint. Det er jeg ikke bekymret for i det hele tatt, sier Udahl til Discovery.
Sistnevnte er spiss. Med andre ord er det blitt mange dueller med Skaret på trening.
– Det er tøft, men jeg synes han er best på det han gjør med ballen. Han er veldig offensiv og fin stopper. Du kommer til å se mye av han fremover, varsler Udahl.
Eliteserien
«Utfryste» Udahl reddet Fagermo: – Var redd vi var preget mentalt
10/07/2022 PÅ 17:53
Eliteserien
Friskmelder nøkkelspillere før hovedkampen
16/06/2022 PÅ 18:08