Populære sporter
All sport
Vis alt

Tror KBK-spiller er på blokka til storlagene: – Han kommer til å bli dyr

Joakim Opphus

Publisert 25/10/2022 klokken 13:25 GMT+2

Discoverys eksperter Christian Gauseth og Vegard Hansen har funnet fem spillere de mener er for gode til å rykke ned med Jerv og Kristiansund og som bør være på blokka til Eliteserie-klubbene i 2023.

Ekspertenes liste: Disse spillerne er for gode til å rykke ned

Discoverys ekspertduo Christian Gauseth og Vegard Hansen har slått seg sammen og kommet med sin liste over de spillerne på de nedrykksdømte lagene Jerv og Kristiansund som de mener fortjener en kontrakt med et Eliteserieklubb neste sesong.
Selv om både Jerv og Kristiansund ikke har rykket ned enda, rent teoretisk, så virker veien frem til en kvalikplass som en tøff oppgave for begge lag.
Saken fortsetter under videoen.
picture

Jerv snappet med seg ett poeng på tampen mot Viking

– Han går i krigen

Første navn som Hansen trekker opp av hatten er Jervs Daniel Håkans som er på lån fra finske SJK Seinäjoki. Finnen har bare spilt sju kamper og står bare med ett mål, men Hansen har likevel latt seg imponere av spillet til 21-åringen.
– I de få kampene han har spilt så, det har vært imponerende i form av både fart og ferdigheter. Dette er en god fotballspiller og det er ingen tvil om at han har nivået inne for å spille Eliteseriespill neste sesong også.
Andremann på listen er Jervs stopperbauta John Olav Norheim.
– Han har vært en klippe for dem. Det jeg liker så godt med Norheim er at han går hundre prosent inn i duellene. Jeg liker mentaliteten hans, jeg liker fysikken og trøkket. Han er den som blir satt opp i angrep når de trenger scoring, han redder unna på defensive dødballer og det er han som går i krigen i det Jerv-laget, sier Hansen.
Han fortsetter:
– At det er interesse rundt han fra andre Eliteserielag overrasker ikke meg i det hele tatt. Han kan fint spille på et midt-på-tabellen-lag i Eliteserien neste år.
Første KBK-spiller på listen er Sander Kartum. Trønderen står med to mål og seks assist på 26 kamper denne sesongen. Det er ikke produksjonen riktignok som imponerer ekspertene mest.
– Det drivet han viste i kampen mot Rosenborg er noe som hele fotball-Norge legger merke til. Eliteserieklubber tenker fort «dette er en spiller som vi kan ha bruk for. KBK rykker mest sannsynlig ned, her prøver vi oss!»

Salgsobjekt

Nestemann er høyre vingback i Christian Michelsens mannskap, Snorre Strand Nilsen. Målpoengene imponere ikke her heller med to mål og to målgivende, men både Gauseth og Hansen ser for seg at 25-åringen spiller Eliteserie-fotball i 2023.
– Han har vanligvis både mye mål og assists i seg og jeg tror han er interessant for en rekke klubber.
At flere og flere klubber spiller med en treer bak og er avhengig av gode vingbacker taler i Strand Nilsens fordel.
– Det er en trebacks-farsott over landet så det er behov for sånne spillere overalt.
Sistemann på listen er KBK-spiss Faris Pemi Moumbagna. Mannen fra Kamerun har fem mål og to assist på elleve kamper denne sesongen.
– Det er han som har sørget for at det fortsatt er puls i dette KBK-prosjektet. Uten han så hadde det vært ferdig allerede, sier Gauseth.
– Han er bare 22 år, så dette er et salgsobjekt også han kommer til å bli dyr. De andre på denne listen ville vært gode på lag midt på tabellen. Faris tror jeg er på blokka til topplagene også, sier Hansen trekker sammenligningen til en annen ung spiss i Molde.
– Han minner meg litt om (David) Fofana med kraft og fart. Han har vært helt avgjørende for KBK i de seirene de har fått og scoret brorparten av målene.
Gjør som 3 millioner brukere på appen
Hold deg oppdatert på siste nytt, resultater og livesport
Last ned
Del denne artikkelen
Reklame
Reklame