• Til helgen rulles Eliteserien i gang igjen! Lad opp til Kristiansund - Odd lørdag fra klokken 14:30 på discovery+ - sikre deg tilgang her!
SKIEN (Eurosport.no):
37 år gamle Espen Ruud står bokført med solide 90 målpoeng på 244 kamper som høyreback i Eliteserien, og har i flere sesonger vist at han innehar en av norsk fotballs mest presise høyrefot.
Eliteserien
Eriksen startet nedbetalingen: – Leker med motstanderne som om de er unger
07/08/2022 KLOKKEN 17:55
I sin 244. kamp for Odds Ballklubb i Eliteserien, sa det derimot bom stopp etter kun 12 minutter. Etter det som så ut som en kraftig smell i kampen mot Brann i Bergen, måtte Espen Ruud legges på båre og fraktes rett til sykehus for videre undersøkelser.
På Bergen sykehus konkluderte legene med at forsvarsspilleren hadde røket akillesen, og Ruud var derfor nødt til å forberede seg på en tid utenfor fotballbanen.
– Perioden har helt klart vært utfordrende. Samtidig har dette vært min første ordentlige langtidsskade, så jeg har nettopp tatt det som en utfordring. Det har aldri stått på motivasjonen. Jeg har prøvd å gjøre alt for å komme styrket tilbake, forteller Espen Ruud til Discovery like etter onsdagens trening i Skien.
Se intervjuet med Espen Ruud her. Saken fortsetter under videoen.

Melder seg klar: – Nå trøkker jeg til hundre prosent

– Trøkker til hundre prosent

Og tilbake har han virkelig kommet.
Veteranen har trent for fullt siden laget returnerte fra landslagspausen, og nå handler alt om å spille seg inn i kampform igjen.
– Det kjennes bedre og bedre ut, men det er klart at jeg trenger noen gode økter for å komme inn i det igjen, understreker Ruud.
– Er du tilbake i full trening?
– Ja, jeg er tilbake for fullt nå, og kan trøkke til hundre prosent i dueller på trening. Men så mangler det litt på kampformen og spill på stor bane, så det er det jeg må terpe framover nå, svarer 37-åringen, som også har nærmere sju år bak seg som spiller i Odense i Danmark.
Lørdag klokken 15:00 møter Odd formsterke Kristiansund på Nordmøre. Espen Ruud har allerede meldt seg klar til tjeneste, om Jan Frode Nornes ønsker å bruke han.
– Jeg har sagt at jeg er klar, jeg, så er det opp til andre å ta ut laget, smiler forsvarsspilleren.

Råskap

Treneren selv er svært imponert over det Espen Ruud har vist det siste halvåret.
– Det at Espen er tilbake er veldig gledelig. Han er 37 år, og den sulten og råskapen han har vist for å komme tilbake på banen er helt unik. Espen har jobbet knallhardt, forklarer Nornes overfor Discovery.
Nornes, som overtok hovedtreneransvaret i skiensklubben i mars 2020 etter å ha vært assistenttrener siden 2008, forteller at forsvarsspiller Solomon Owusu også er tilbake for fullt. Samtidig understreker han at trenerteamet ikke ønsker å risikere altfor mye med spillerne som nylig er tilbake fra skade.
– Vi skal ikke gamble med spillerne våre. Espen skal klareres medisinsk først, så skal vi ta en vurdering etter det. Han kommer til å bidra for oss framover, og det er vi veldig glade for, sier han.
Midstopper Steffen Hagen gjennomførte en operasjon i tåa tidligere denne måneden, og det forventes at den rutinerte sørlendingen er tilbake på banen tidligst i høst.
En Odd-spiller som skadet seg i forrige serierunde, men som snart er tilbake igjen på banen, er Mushaga Bakenga. Hør hva han sa etter onsdagens trening her:

På vei tilbake: – Jeg stoler på at denne løvekroppen reparerer seg selv

Eliteserien
«Utfryste» Udahl reddet Fagermo: – Var redd vi var preget mentalt
10/07/2022 KLOKKEN 17:53
Eliteserien
Godset med ny tremålsseier – nok en smell for KBK
16/05/2022 KLOKKEN 18:31