Populære sporter
All sport
Vis alt

Tidligere Molde-spiller dømt for kampfiksing

Håkon Brandsnes

Oppdatert 15/12/2021 klokken 11:45 GMT+1

Den svenske fotballspilleren Pawel Cibicki, som blant andre har spilt for Molde og Leeds, er kjent skyldig i å ha pådratt seg et gult kort i bytte mot penger.

Pawel Cibicki

Foto: Scanpix

  • Se playoff-finalen mellom Brann - Jerv onsdag kl. 19 på discovery+
Det har den svenske hovretten, som tilsvarer norsk lagmannsrett, bestemt. Cibicki ble tidligere i år frikjent i tingretten.
Retten mener at den nåværende Pogon Szczecin-spilleren bidro til fiksing av en kamp mellom Kalmar FF og IF Elfsborg i Allsvenskan våren 2019 ved å få et gult kort. For dette fikk han angivelig utbetalt 300.000 svenske kroner, skriver Aftonbladet.
27-åringen dømmes til to års prøvetid. I tillegg er han utestengt fra all idrett i Sverige i fire år, noe han ble da han ble frikjent i tingretten i mai.
Svensken benekter anklagene og har selv forklart at de 300.000 kronene var et lån. Cibicki har i flere år slitt med spillavhengighet og har vært åpen om at han har spilt bort flere millioner kroner.
– Jeg er uskyldig. Jeg har vært uskyldig siden dag én og er fortsatt uskyldig den dag i dag, sa Cibicki nylig i podkasten Heltidsproffs.
– Argmunentet deres er at jeg fikk 300.000 kroner for å ta et gult kort. Det fantes et gjeldsbrev. Jeg betalte tilbake neste måned til samme konto som sendte pengene til meg. Og ikke nok med det, måneden etter betalte jeg renter for det. Hva er teorien? At jeg har tatt en bestikkelse på 300.000 kroner, for å deretter ha betalt renter for det?
Cibicki slo gjennom i Malmö og ble solgt til Leeds i 2017.
Han spilte 18 kamper på lån for Molde under Ole Gunnar Solskjær i 2018 og har også vært innom flere andre klubber. Han spilte for Elfsborg da den angivelige kampfiksingen skal ha skjedd.
(©NTB / Discovery)
Gjør som 3 millioner brukere på appen
Hold deg oppdatert på siste nytt, resultater og livesport
Last ned
Del denne artikkelen
Reklame
Reklame