– Det var veldig hyggelig å se Tettey på feltet i dag. Det er lenge siden jeg har sett han, sier Rosenborg-trener Åge Hareide til Discovery mandag.
Hareide var treneren til Alexander Tettey på landslaget, hvor Tettey i 2007 fikk sitt store gjennombrudd.
Eliteserien
LSK-profilen tar pause fra fotballen: – Tabuet svinner hen
14 TIMER SIDEN
– Han er fortsatt en god fotballspiller. Han så forbausende pigg ut. Vi hadde en fysisk økt i dag, og kjørte på. Det er fint å se at han tar plass, mener Hareide etter å sett midtbanespilleren på trening for første gang siden han sa ja til å være med RBK ut sesongen tidlig mai.
– Hvordan er det å få inn en solstråle i troppen?
– Ja, nå er det både sol utvendig og innvendig. Å ha en solstråle som Tettey i garderoben er en viktig faktor for at vi vil ha han med, sier Hareide.
Tettey debuterte for Rosenborg i 2004. I 2009 ble trønderen solgt til Rennes i Frankrike. Etter tre år der, signerte han for den engelske klubben Norwich FC. Der ble han i ni år. Etter å ha rykket ned forrige sesong fra Premier League, rykket Norwich opp i år allerede. Tross det, er Tettey nå klar for å sakte og sikkert bli en viktig spiller for RBK, nok en gang.
– Det var tøft. Jeg kom meg igjennom det, men det var rett på. Jeg hadde ikke sett for meg at jeg skulle klare å kunne gjøre alt, sier Tettey til Discovery etter sin første fotball-økt med laget.
– Fire mot fire var litt for høyt nesten. Jeg har ikke vært vant til det de siste årene. I Norge krever de at jeg skal gå i 100 hele tiden, men det er vel noe jeg må vende meg til. Jeg får lære dem å ta det rolig i blant og, sier midtbanespilleren.

– Man må være litt forsiktig med gamlingen

Tettey har ikke spilt fotball siden 7. mai. Lørdag 5. mai spilte han sin siste kamp for Norwich.
– Fotballformen er ikke grei, så den må jobbes opp. Den fysiske delen er okei-ish, men jeg må bruke tid på å hente meg. Målet i dag var å kunne kjenne på nivået på gutta-boys og prøve å komme i gang.
– Men jeg har blitt 35-år, så man må være litt forsiktig med gamlingen, legger han til.
– Hvordan føles kroppen akkurat nå da?
– Akkurat nå ligger jeg i sofaen, og jeg er ikke helt i kjelleren, men jeg kjenner at jeg har trent fotball. Det blir nok noen støle legger i morgen, svarer Tettey.
Da 35-åringen snakket med Discovery i mai, fortalte han at han kjente på litt nervøsitet for å returnere til feltet med RBK.
– Man er alltid nervøs foran første trening, uansett hva slags lag du kommer til. Det er også nye folk som kanskje ikke har sett deg spille før, så du vil jo gi et inntrykk. Jeg har lyst til å imponere, fortsetter Tettey.
Artikkelen fortsetter under videoen.

Derfor endret Tettey mening om Norge-retur: – Kommer til å være så nervøs

Ikke det samme som Frankrike

– Hvordan var det å møte guttene?
– Det var litt spennende. Jeg har jo spilt med de fleste på landslaget eller Rosenborg. Det er en god gjeng. Det var ikke sånn da jeg satt i Frankrike første dag på trening alene i et hjørne, som ingen pratet med. Her er det rett på å bli kjent, sier trønderen.
Før overgangen, rådførte mangeårige England-proffen seg med RBK-kaptein Markus Henriksen og bestekamerat Per Ciljan Skjelbred. Da sa han at de solgte inn hans gamle klubb for han.
Rosenborgs neste kamp er borte mot Strømsgodset.
– Jeg tror ikke dere får se meg i Drammen. Jeg skal prøve å holde kroppen litt mer fit, og når jeg føler at jeg har et bra nivå, så kan det bli å finne meg på en bane.
– Men hvis Hareide hadde spurt deg?
– Da sier jeg at jeg ikke kan. Jeg har ikke trent nok, sier en lattermild Tettey.

– Irriterende

– Hvordan er skadesituasjonen deres nå?
– Den er relativ bra. Vi har to menn i karantene, og to på U21-landslagssamling i Drammen. Stefano er fortsatt vekke på grunn av problemer med ryggen, svarer Hareide.
Rosenborgs to A-landslagsspillere, Kristoffer Zachariassen og Andre Hansen, kom hjem mandag fra samling i Malaga. Før avreise, gikk Hareide ut i mediene og kritiserte karantenen spillerne hans måtte i etter samlingen.
– Det er jo greit at de må i tre-dagers karantene, men det var mest kommunikasjonen før uttaket som var irriterende. Det er vanskelig å forstå at de må i karantene når de bor i en kohort på samling, mener Hareide.
Ellers er Hareide trygg på at de har fått brukt landslagspausen godt nok før Eliteserien starter igjen denne helgen.
– Vi har hvilt. Det var syv kamper på veldig kort tid og spillerne hadde behov for å hvile, og det har de fått.
Godset som de møter på søndag, ligger på 13. plass på tabellen, og fem kamper bak RBK.
– Det blir vanskelig som alle bortekamper. Vi må være på tå hev, og på vårt beste for å sørge for å fortsette å holde ledelsen.
Per dags dato ligger Rosenborg som nummer èn på tabellen. Rett under ligger Bodø/Glimt og Kristiansund.

Ekspertene mener disse har vært best så langt: – Han er selvsagt!

Eliteserien
Knutsen om det potensielle rekordkjøpet: – Jeg har lyst til å ta en prat med han
13/08/2022 KLOKKEN 08:11
Eliteserien
Kårer rundens verste og beste debut: – Som en klumpete LEGO-figur
08/08/2022 KLOKKEN 07:33