BERGEN (Eurosport.no):
Søndag er det serieåpning for Brann mot Viking i Stavanger. Da sitter Mathias Rasmussen på benken for gjestene og kan håpe på et innhopp.
Eliteserien
Tripic-perle overlistet umulige Grytebust: – En ubeskrivelig følelse
10/04/2022 PÅ 19:52
Med knappe 110 minutters spill i treningskampene totalt sett, og kun overtidsminuttene mot Åsane i generalprøven, har gjort et av Ingebrigtsens første kjøp tydelig frustrert.

Misfornøyd Rasmussen

Det meldte han til Bergensavisen denne uken:
– Jeg trenger spilletid og selvtillit. Det har de klart å ta fra meg nå i starten. Det er skuffende. Sånn er det bare. Jeg går ikke i kjelleren av den grunn. Jeg vet hva jeg kan og at jeg kommer til å bli blant de beste på laget, sier en frustrert sørlending til lokalavisen.
At årsaken begrunnes i manglende motor gjør ikke saken bedre for Rasmussen.
– Jeg er helt uenig, sier han bestemt. Jeg vet at det fysiske er på plass. Det jeg trenger er selvtillit og spilletid.

– Han får bevise når han får sjansen

Andre forventede benkespillere som Aune Heggebø og Jon-Helge Tveita har omtrent dobbelt så mange minutters spilletid i oppkjøringen. Ingebrigtsen forklarer fraværet av minutter at Rasmussens løpskapsitet er for dårlig til å spille på lagets midtbane per dags dato.
– Mesteparten skal vi lufte internt og det er stor takhøyde hos oss, men det er ikke noe problem – nå må han bare bevise når han får sjansen at det ikke er noe gærent med motoren hans, sier Ingebrigtsen til Discovery fredag ettermiddag.
– Så han har uttrykt misnøyen internt først, men hadde likevel behov for å slippe ut litt steam?
– Ja, litt ekstra fyr i teltet. Så er jo media i Bergen flinke til å skru opp en liten ekstra steamer på det. Vi ble ikke skremt av det, svarer Ingebritgtsen.

– Ser ingen hensikt med å gå ut i media

I Indre Bane-podcasten Seriestart Spesial sa trønderen at han måtte spyle ut den dårlige garderobekulturen da han kom til Brann på sensommeren i fjor. At for mange var mer opptatt av å mele egen kake skapte en kultur der «råtne epler» ødela for helheten.
Se spesialen her. Saken fortsetter under videoen.

Seriestart Spesial: Brann med Kåre Ingebrigtsen og Kristoffer Barmen

Han syns likevel ikke at dette var et eksempel på oppførselen til et «råttent eple».
– Nei, det er det ikke. At folk en gang trår over og gjør en feil det lover vi godt med. For meg er det viktig hva dem bidrar med i gruppa og i treningshverdagen og der har vi null problem med «Matti».
Men han er tydelig på at han ikke har særlig sansen for sørlendingens utblåsning.
– Du omtaler det som «en feil»?
– Ja, det er like greit å ta det internt. Jeg ser ingen hensikt med å gjøre det i media. Han setter jo egentlig bare mer press på seg selv, jeg syns jo det er kjempeålreit!, utbryter han.

Elleveren klar

Før sesongstart har det tidvis vært malt bekmørke bilder av Branns innsats i treningskampene. Den trenden har bedret seg noe etter de tre positive omgangene mot Sandnes Ulf (3-3, da Brann kom tilbake i 2. omgang) og Åsane (2-1).
– Det er litt Bergen det, og det lover vi godt med. Det skal være optimisme, så tror jeg også at folk har skjønt at med det vi gjorde i fjor og fortsetter med nå så trenger vi litt tid til å få skuta til å fyre på alle sylindere. Spak optimisme er det jeg føler på, alle jeg snakker med gir lite negativt i retur og har troen på det prosjektet vi holder på med.
På søndag tyder alt på at Ingebrigtsen går med de samme 11 som startet oppgjøret mot Åsane.
– Ja, den elleveren som starter på søndag, den har vi rimelig klar.
Mot lillebror Åsane så laget slik ut:
Håkon Opdal - Ole Didrik Blomberg, Ruben Kristiansen, Vegard Forren, Thomas Grøgaard - Petter Strand, Kristoffer Barmen - Kasper Skaanes (Jon-Helge Tveita fra 63.), Robert Taylor, Filip Delaveris (David Møller Wolfe fra 67.) - Daouda Bamba (Mathias Rasmussen fra 90.).
– Hvis jeg nevner samme gjeng, hva sier du da?
– Du bommer ikke på hvert fall mer enn tre-fire stykker, flirer Ingebrigtsen.
Norgesmesterskapet
Maktdemonstrasjon da Viking tok seg videre til semifinale
19/03/2022 PÅ 17:16
Eliteserien
Bekrefter overgangen på en spesiell måte: – Ingen skal si at vi ikke er tøffe i forhandlinger
07/02/2022 PÅ 20:01