Strømsgodset - Vålerenga 3-2
Et Strømsgodset-lag som har fremstått bunnsolid de siste rundene mot et Vålerenga som på sin side har slitt offensivt stod på hver sin banehalvdel på Marienlyst, men søndag kveld var det noe helt annet som ble servert i Drammen.
Eliteserien
Dette sier sportssjefen om det kommende overgangsvinduet
22/06/2022 PÅ 17:07
Etter en halvtime uten mål skulle det eksplodere fullstendig.
33' 0-0
34' 1-0 Johan Hove
35' 2-0 Lars-Jørgen Salvesen
37' 3-0 Lars-Christopher Vilsvik
På drøye tre minutter gikk Vålerenga fra å være det førende laget på Marienlyst til å ligge under med tre mål, men dramatikken var på ingen måte over.
Etter tre strake Eliteserie-kamper uten baklengs for Strømsgodset, skulle det også renne inn bak Viljar Myhra i den andre omgangen.
Kritiserte Vidar Örn Kjartansson tente et lite håp hos gjestene, før Aron Dønnum for alvor sendte Vålerenga tilbake i kampen.
Et heltent Vålerenga-lag jaktet utligningen. Nærmest av alle var innbytter Henrik Udahl, men spissen leverte en kandidat til årets bom da han presterte å sette ballen i tverrliggeren fra to meter.
Nærmere kom ikke gjestene, som måtte se seg slått etter 90 dramatiske minutter. Vålerenga ligger på en 8. plass etter ti poeng på årets første åtte kamper. Strømsgodset er helt oppe en 4. plass til tross for en svak åpning på sesongen.
Se de magiske Godset-minuttene her:

Godset med tre mål på tre og et halvt (!) minutt: – Det er nærmest uvirkelig!

– Årsbeste

Ørsmå marginer og tre marerittminutter var forskjellen på de to lagene på Marienlyst, og Vålerenga-trener Dag-Eilev Fagermo sliter med å forstå hvordan de drar tomhendt hjem.
– Vi taper 2-3 i en kamp vi leverer årsbeste, men det hjelper ikke når vi brenner mange svære sjanser. Det er sterkt å hente opp to mål når vi ligger under 0-3 til pause er sterkt. Moralen i laget er kjempebra, men vi taper jo, oppsummerte Fagermo til Discovery etter kamp, som igjen understreker at han er stolt over innsatsen fra spillerne sine.
En av Vålerengas målscorere er av samme oppfatning som Fagermo.
– Det er sannsynligvis den beste prestasjonen vi har levert i år. Vi skrur av i fem minutter og de scorer tre. For å være ærlig burde vi ha punktert kampen. Jeg synes gutta spilte bra, men når vi skrur av sånn så blir vi straffet, sa Vidar Örn Kjartansson.
Den islandske spissen velger å ta med seg det positive fra kampen, og tror det bare er et tidsspørsmål før poengene vil komme.
– I fjor fikk vi poeng i starten, men vi spilte ikke så bra. Da var det mer individuelt. Nå er det mye bedre. De tre målene i dag er et uhell, men jeg mener vi skapte nok mot Tromsø, HamKam og i denne kampen til å vinne alle tre.
Hør hvordan Lars-Jørgen Salvesen oppsumerer det dramatiske oppgjøret:

Salvesen: – Litt heldige som får tre poeng i dag

Hang bra med

Selv om det skulle stå hele 3-0 til pause, var Vålerenga friske i store deler av den første omgangen. Gjestene rullet opp flere fine angrep i innledningen av kampen, og både Ismaheel og Kjartansson skulle spille seg til gode muligheter i løpet av det første kvarteret.
Lars-Jørgen Salvesen fikk avlsuttet fra elleve meter, men skuddforsøket gikk rett på Kjetil Haug.
Minutter senere var det Osame Sahraoui sin tur til å være farlig frempå. VIF-juvelen kom alene med Strømsgodset-keeper Viljar Myhra, men sisteskansen vartet opp med en strålende redning.
Så skulle målene renne inn bak en sjanseløs Haug etter at kampuret bikket halvtimen.
Halldor Stenevik kom seg fri til høyre i 16-meteren. Kantspilleren fant målkåte Johan Hove, som kunne juble for hans tredje Eliteserie-scoring på to kamper.
Rett fra avspark rotet Tobias Christensen bort ballen. Lars-Jørgen Salvesen takket og bukket. Den høyreiste spissen klemte til med venstreslegga. Et prosjektil suste inn bak Kjetil Haug, som for andre gang på ett minutt måtte hente ballen ut av garnet.
Vondt skulle bli til verre for gjestene. Herman Stengel slo inn et hjørnespark. Etter klabb og babb i Vålerenga-feltet, dukket Lars-Christopher Vilsvik opp. Han sendte Marienlyst til himmels med Strømsgodsets tredje scoring på like mange minutter.
Hør hva Fagermo sa i pausen:

Fagermo om kollapsen: – Veldig spesielt

Utrolig bom

Det skulle ikke ta mer enn seks minutter før Vålerenga tente håpet. Tobias Christensen ble chippet fri innenfor 16-meteren. Midtbanespilleren gjorde opp for feilen på Godsets 2-0-scoring da han trillet på tvers til Vidar Örn Kjartansson. Islendingen kunne trille inn reduseringen i det åpne buret fra kort hold.
Etter 66 minutter startet jakten på poeng for alvor. Bortelaget vartet opp med et herlig angrep. Aron Dønnum kombinerte med Kjartansson før Sahraoui fikk ballen. Han ga den tilbake til Dønnum på førsteberøringen, og Vålerengas høyrekant banket ballen opp i nettaket.
Fire minutter senere tror minst halve stadion at det er balanse i regnskapet. Sahraoui fant innbytter Henrik Udahl på to meter. Myhra var utspilt og spissen hadde hele målet å sikte på. På mirakuløst vis klarte den ellers så målfarlige spissen å sette ballen i tverrliggeren. Det så ikke ut som at Henrik Udahl selv forsto hvordan han ikke klarte å sette den i mål.
Vålerenga spilte seg til én enorm sjanse til etter missen til Udahl. Petter Strand fikk muligheten fra 12 meter fire minutter på overtid, men skuddet gikk over målet til Myhra.
Se den gigantiske sjansen til Henrik Udahl her:

Udahl-miss fra to meter: – Nærmere 3-3 kommer man ikke!

Eliteserien
Tviholder på nøkkelspillere: – Klubber lusker i buskene
22/06/2022 PÅ 17:05
Eliteserien
«Ulykkesfuglen» lar seg ikke knekke: – Jeg kommer sterkt tilbake
21/06/2022 PÅ 06:16