Populære sporter
All sport
Vis alt

Stortalent med fortid i VIF forbauser i Lillestrøm: – Voldsomt potensial

Joakim Opphus

Oppdatert 07/02/2024 klokken 13:54 GMT+1

Lillestrøm klarte ikke å sikret sin andre seier i sesongoppkjøringen i onsdagens treningskamp. Det 17 år gamle spisstalentet El Schaddai Furaha derimot fortsatte å imponere i hva som er hans første sesong på A-laget.

Lillestrøm-trener Andreas Georgson. Foto: Heiko Junge / NTB

Foto: NTB

Lillestrøm - Tenerife B 3-3 (1-0)
Lillestrøm møtte onsdag det spanske laget Tenerife B til treningskamp på nettopp Tenerife.
Der fortsatte 17 år gamle El Schaddai Furaha, med kallenavnet «Elscha», sin imponerende vinteroppkjøring og banket inn sitt andre mål på like mange kamper.
En grov feilpasning av Tenerife sin keeper ble snappet opp av Gjermund Åsen. Kapteinen slo ballen videre til Furaha som lekkert skrudde ballen i det lengste hjørnet.
«Fugla» leverte en solid første 45 minutter mot det spanske laget med blant annet Furaha på banen og ledet 1-0 til pause.
I andre omgang rant målene inn i begge veier og kampen endte 3-3.

– Rått talent

2. november i fjor - på sin egen bursdag - signerte stortalentet proffkontrakt med Lillestrøm etter en imponerende sesong for Lillestrøm 2 i 2023.
– Han er et rått talent, beskrev Toni Ordinas, akademisjef i Lillestrøm.
Han er ikke den eneste som har store ord om 17-åringen. Tidligere trener for LSK 2, Pål André Helland, har spådd en stor fremtid for spissen.
– Han har et voldsomt uforløst potensial. Han er veldig ydmyk og lærevillig. Her sitter Lillestrøm på et stort talent og en fremtidig A-lagsspiller, sa Helland om spilleren i høst.
Også nåværende LSK-trener Andreas Georgson er imponert av unggutten. Spissen scoret også i treningskampen mot Fredrikstad tidligere i vinter og fikk lovord av treneren.
– For hver dag som har gått har han tatt en nytt steg for å holde et høyere nivå over en lengre periode. Toppnivået er veldig høyt, og det handler spesielt om det offensive og det å komme til målsjanser. Han er vanskelig å ta ballen fra, sa treneren til Romerikes Blad etter seieren mot Fredrikstad.

Trives bedre enn i LSK enn VIF

Furaha kom til klubben fra Vålerenga tidligere i 2023 og sier at han trives mye bedre i den guledrakta noen mil nord for Oslo.
– Det har vel vært veldig bra. Jeg føler at utviklingen min har vært mye bedre enn tidligere. Jeg har jo spilt for Vålerenga og det var greit der, men jeg var litt misfornøyd. Det var derfor jeg dro til Lillestrøm. Og Lillestrøm har tatt meg veldig godt i mot. En bedre klubb, sa Furaha i et intervju på klubbens hjemmeside i oktober.
På tampen av fjorårets sesong fikk han også debuten for A-laget da han fikk tre korte innhopp i kampene mot Molde, Odd og Sandefjord.
Gjør som 3 millioner brukere på appen
Hold deg oppdatert på siste nytt, resultater og livesport
Last ned
Del denne artikkelen
Reklame
Reklame