Populære sporter
All sport
Vis alt

Store forventninger til «hatoppgjøret»: – Ingen som matcher Vålerenga

Helene Fineide

Oppdatert 11/07/2021 klokken 12:52 GMT+2

Etter vel halvannet år som hovedtrener på Intility, får Dag-Eilev Fagermo omsider oppleve sitt aller første derby mot Lillestrøm – og det med opp mot 7000 Vålerenga-supportere på tribunen.

Dag-Eilev Fagermo

Foto: NTB

  • Se Vålerenga-Lillestrøm søndag kl. 15.30 på discovery+.
– Det er jo sånne kamper som dette, som gjør at vi driver med det vi gjør. Det at vi kan spille kamper som betyr mye for mange, sier Vålerenga-trener, Dag-Eilev Fagermo, da Discovery møter han kun dager før storkampen mot Lillestrøm.
– Vi er en del av underholdningsbransjen, og da er det ingenting som er bedre enn store derbyer, slik som Vålerenga mot Lillestrøm.
Oppgjøret mellom de to betegnes som et av de heteste og mest klassiske oppgjørene i norsk fotball, og har sjeldent gått av stabelen i stillhet.
De fleste kan nok fortsatt minnes 2019-oppgjøret da daværende LSK-spiller, Aleksander Melgalvis, fikk det til å koke over på Intility da han plantet et Lillestrøm-flagg i midtsirkelen etter kampslutt.

Perfekte rammen

Etter en 2020-sesong nede i OBOS-ligaen for Lillestrøms del, så er det omsider klart for nok et derby mellom de to kanonene.
Og etter å ha spilt for nærmest tomme tribuner det siste året, mener VIF-treneren søndagens oppgjør får den perfekte rammen - når Intility nå skal fylles opp med 7000 hjemmesupportere.
– Vi hadde et veldig bra trykk her mot Sarpsborg, og det var deilig å få oppleve det. Det er ingen som matcher Vålerenga når det gjelder tribunekulturen. Den er så viktig for oss og bidrar til at vi tar flere poeng, sier Fagermo.
Til tross storkamp rett rundt hjørnet, så har ikke Fagermo høye skuldre av den grunn. Oppladningen til derbyet i hovedstaden har blitt brukt til å hente tilbake energien i gruppa som treneren selv sier har vært noe manglende.
– Vi har brukt denne uka til å få litt overskudd i gruppa igjen. Vi har vært litt slitne i det siste, så vi har prøvd å hatt det litt gøy på trening og samla kreftene, avslutter treneren.
  • Se Vålerenga ta i mot Lillestrøm søndag kl. 15.30 på discovery+.
Sett denne?
picture

– Må holde igjen adrenalinet

Gjør som 3 millioner brukere på appen
Hold deg oppdatert på siste nytt, resultater og livesport
Last ned
Del denne artikkelen
Relaterte kamper
Reklame
Reklame