• Se Vålerenga-Lillestrøm søndag kl. 15.30 på discovery+.
– Det er jo sånne kamper som dette, som gjør at vi driver med det vi gjør. Det at vi kan spille kamper som betyr mye for mange, sier Vålerenga-trener, Dag-Eilev Fagermo, da Discovery møter han kun dager før storkampen mot Lillestrøm.
– Vi er en del av underholdningsbransjen, og da er det ingenting som er bedre enn store derbyer, slik som Vålerenga mot Lillestrøm.
Eliteserien
Roser ungutten før ilddåpen i «Norges største kamp»: – Det er imponerende
04/09/2022 KLOKKEN 10:19
Oppgjøret mellom de to betegnes som et av de heteste og mest klassiske oppgjørene i norsk fotball, og har sjeldent gått av stabelen i stillhet.
De fleste kan nok fortsatt minnes 2019-oppgjøret da daværende LSK-spiller, Aleksander Melgalvis, fikk det til å koke over på Intility da han plantet et Lillestrøm-flagg i midtsirkelen etter kampslutt.

Perfekte rammen

Etter en 2020-sesong nede i OBOS-ligaen for Lillestrøms del, så er det omsider klart for nok et derby mellom de to kanonene.
Og etter å ha spilt for nærmest tomme tribuner det siste året, mener VIF-treneren søndagens oppgjør får den perfekte rammen - når Intility nå skal fylles opp med 7000 hjemmesupportere.
– Vi hadde et veldig bra trykk her mot Sarpsborg, og det var deilig å få oppleve det. Det er ingen som matcher Vålerenga når det gjelder tribunekulturen. Den er så viktig for oss og bidrar til at vi tar flere poeng, sier Fagermo.
Til tross storkamp rett rundt hjørnet, så har ikke Fagermo høye skuldre av den grunn. Oppladningen til derbyet i hovedstaden har blitt brukt til å hente tilbake energien i gruppa som treneren selv sier har vært noe manglende.
– Vi har brukt denne uka til å få litt overskudd i gruppa igjen. Vi har vært litt slitne i det siste, så vi har prøvd å hatt det litt gøy på trening og samla kreftene, avslutter treneren.
  • Se Vålerenga ta i mot Lillestrøm søndag kl. 15.30 på discovery+.
Sett denne?

– Må holde igjen adrenalinet

Eliteserien
VIF-sjefen varsler flere storsigneringer: – Vi søker på øverste hylle
06/08/2022 KLOKKEN 12:14
Eliteserien
«Utfryste» Udahl reddet Fagermo: – Var redd vi var preget mentalt
10/07/2022 KLOKKEN 17:53