Populære sporter
All sport
Vis alt

Stefan Strandberg returnerer til Vålerenga: – I dag står vi her med stolthet

Oppdatert 02/08/2022 klokken 20:14 GMT+2

Stefan Strandberg hadde gjennomført den medisinske testen hos Standard Liège, men nå er han klar for Vålerenga.

Ler av Discoverys spørsmål: – Hvis du ser på Zlatan

VALLE/NYDALEN (Discovery):
Det bekrefter Vålerenga på en pressekonferanse tirsdag ettermiddag.
TV 2 skriver at landslagsstopperen fikk et tilbud fra den belgiske klubben Standard Liège, der Ronny Deila har blitt ny hovedtrener. Han skal også ha bestått den medisinske testen, men valgte likevel ikke å skrive under.
Istedenfor vender han tilbake til klubben han var i fra 2009 til 2011. Totalt spilte Strandberg 63 kamper for hovedstadsklubben før han dro videre til Rosenborg vinteren i 2012.

Dialog siden april

– Det er deilig å ha landet det. Etter en travel sommer, er det deilig å ha tatt et endelig valg, sier Stefan Strandberg til Discovery.
Det har gått over ti år siden sist Strandberg ikledde seg den kongeblå drakten. men 2022 er året der han igjen er klar for å gjøre en jobb for hovedstadsklubben.
– Det er vel 13, snart 14 år siden jeg signerte her forrige gang. Jeg har hatt mange år i utlandet nå, der jeg både har blitt eldre og visere. Jeg tror jeg er en bedre spiller nå enn det jeg var sist gang jeg var her, fortsetter nysigneringen.
VIFs sportssjef bruker store ord for å beskrive tirsdagens store happening.
– I dag står vi her med stolthet. Det er sjelden at en norsk klubb klarer å signere en spiller som er en bærebjelke på det norske landslaget. Stefan har hatt tilbud fra flere klubber i utlandet, og det sier mye om hvor mye Stefan ønsker seg til Vålerenga, forteller Joacim Jonsson på pressekonferansen.
– Vi har hatt en dialog helt siden april. Mange fine samtaler, så ble det et gjennombrudd i helgen. Dette er rett og slett en nydelig dag, legger han til.
Vålerenga-trener Dag-Eilev Fagermo peker på tre egenskaper som midtstopperen vil bringe til Valle.
– Lederegenskaper, klasse og referanser på et høyere nivå, sier Fagermo til Discovery.

– Kruttsterkt

Discoverys fotballekspert, Jonas Grønner, har troen på at 32-åringen blir en suksess på Valle.
– Det virker som en veldig god løsning for alle parter. Det er kruttsterkt av Vålerenga å lande denne avtalen, sier eksperten.
Grønner har selv opplevd fra tiden i Brann at klubben hentet hjem store navn, som mest av alt var opptatt med å runde av karrieren.
Det tror han ikke er tilfellet hos Vålerengas nysignering.
– Ofte kommer de hjem for å pensjonere seg, men jeg får ikke den samme følelsen med Stefan Strandberg. Han har slitt mye i karrieren, så jeg tipper han er superlysten på å spille masse fotball fremdeles.

Näsberg-erstatter

Vålerenga har vært på jakt etter midtstopper etter det ble klart at Ivan Näsberg ikke forlenget avtalen sin som løp ut 1. august. Näsberg har dratt til Paok, mens Vålerenga har erstattet ham med en åtte år eldre stopperbauta.
– Han er en sterkere leder, og så er Näsberg på et litt annet stadie i karrieren. Han er yngre og ikke så skadeutsatt. Det er vanskelig å sette dem opp mot hverandre, men så lenge Stefan Strandberg tåler kunstgresset og holder seg skadefri, så tror jeg at den lederen de får kan være en viktigere brikke enn det Ivan Näsberg, sier Grønner.
Fagermo føler også at Vålerenga kommer styrket ut med Näsberg ut og Strandberg inn.
– Ivan var en god spiller, men Stefan har en langt sterkere «record». Jeg ser på det som en forsterkning.

Interesse fra RBK og Molde

I fjor spilte Strandberg i Salernitana, men etter å ha vært fast inventar i elleveren i starten, slet 32-åringen med skader. Da han omsider var tilbake på treningsfeltet, var han ikke registrert for spill. Kontrakten hans med Serie A-klubben utløp 1. juli.
I vinter viste også Rosenborg og Molde interesse for den rutinerte midtstopperen.
Til tross for at Strandberg ikke har spilt mye klubbfotball det siste året, har han likevel vært en viktig brikke i Ståle Solbakkens lag. Midtstopperen spilte tre av de fire landskampene Norge hadde i juni.
Totalt står Strandberg med 27 kamper for det norske A-landslaget.
Gjør som 3 millioner brukere på appen
Hold deg oppdatert på siste nytt, resultater og livesport
Last ned
Del denne artikkelen
Reklame
Reklame