Det hele topper seg med at nettopp Start er Ull/Kisas neste motstander. Klubbene møtes i Kristiansand allerede fredag.
For å motivere spillerne litt ekstra før den kampen kommer en av Ull/Kisas trofaste sponsorer og investorer med en melding til spillergruppa:
Eliteserien
Uavgjort mellom far og sønn Espejord: – Drar herfra i fred og fordragelighet
7 TIMER SIDEN
– Jeg spytter inn 100.000 kroner direkte i botkassa hvis de vinner den kampen, sier Arild Karlsen.
– Det er et generøst bidrag?
– Det bør det absolutt være. Så er det mer symbolikken i det enn noe annet for meg. Jeg er glad i Ull/Kisa og Jessheim. Kisa er en institusjon for oss som bor her, sier Karlsen.
Bidraget kommer som en konsekvens av det som har skjedd de siste dagene. Målet er å gi Ull/Kisa en boost etter en vanskelig sesongstart.
– Jeg mer opptatt av å bygge klubb og allianser enn rivalisering. Det er ikke sånn at jeg plutselig hater Start. Men klarer vi å slå dem på fredag vil det være ekstra bra, sier Karlsen.
Les også: Sjokkert over trenerens avgjørelse: – Føles som en kniv i ryggen
Han har vokst opp i Arendal og var Start-supporter fra han var fem år gammel. Men han har utviklet et hjerte for Jessheim og Ull/Kisa. Nå gjør han det han kan for at laget skal snu trenersituasjonen og den tunge sesongstarten til noe positivt.
– Jeg er engasjert i klubben og bryr meg om spillerne, administrasjonen og støtteapparatet som nå har havnet i en vanskelig situasjon. Så hvis det er noe jeg kan bidra med for å få den ekstra gløden som skal til for å vinne den kampen der, som betyr mye mer enn tre poeng, så vil jeg gjerne gjøre det.
– Først og fremst handler det om å fortelle spillerne at vi har troa på dem og at vi skal komme styrket ut av dette, sier Karlsen.

– De tar risiko

Han har vært involvert i klubbens satsing de siste årene og har bidratt økonomisk for å stake ut klubbens framtidige kurs. En del av det innebar at Sindre Tjelmeland skulle trene klubben.
– Det var lagt en plan, som inkluderte Sindre, om hvordan vi skal bygge klubben sammen med folket, patriotene, det lokale næringslivet og området rundt Jessheim. Jeg skal ikke si så mye om hva jeg mener om avgjørelsen som ble tatt. Men jeg tror Sindre og Start tar en risiko.
– Hvorfor det?
– Jeg tror det hadde vært bedre å virkelig få til noe i Ull/Kisa og gjøre seg attraktiv på den måten. Men det blir bare synsing. Det er ikke nødvendigvis noe feil med å ta risiko. Dette er jo først og fremst synd på Kisa og folkene her, som har jobbet knallhardt for å skape ting, sier Karlsen.
Men prosjektet går videre selv om treneren blir en annen.
– Jeg inviterer gjerne flere sponsorer og samarbeidspartnere i Kisa med på å bygge opp en fotballsatsing på Jessheim. Kanskje dette kan være et ekstra spark til dem også, i positiv forstand.
Les også: Byttet klubb for et halvt år siden – nå blir han ny Start-trener

Skuffet og forbanna

Ull/Kisa-kaptein Christian Aas forteller om god stemning i spillergruppa da de fikk beskjeden om at det vanket litt ekstra til botkassa ved seier.
– Det gir oss en ekstra boost. Det er jo kjempemorsomt gjort av Arild. Det viser hvor lojal han er. Han er veldig støttende og har vært en positiv mann i klubben og miljøet i lang tid.
– Jeg regner med at 100.000 kroner er merkbart i botkassa på Jessheim?
– Det er et veldig merkbart beløp, ja. Det er jo alltid greit med litt ekstra i kassa. Hvis vi vinner mot Start så får vi vente til det lar seg gjøre med en ordentlig tur. Vi må litt lengre enn Svinesund, sier Aas.
– Vi var jo topp gira fra før. Men nå… Nå skal det smelle litt i Kristiansand, fortsetter kapteinen.
Aas forteller om noen merkelige dager for spillerne etter at Sindre Tjelmeland plutselig gikk i dialog med Start etter bare fem kamper som Ull/Kisa-trener i OBOS-ligaen.
– Det kom veldig brått på. Jeg satt og så Frankrike-Tyskland da det plutselig kom melding om at vi skulle ha et møte. Spillerne var skuffa og forbanna. Vi startet et nytt prosjekt her og har sett bedre og bedre ut. Vi hadde inntrykk av at dette var noe alle hadde troa på, sier Aas.
Kampen mot Start på fredag kan dermed bli ekstra interessant.
– Det er hvert fall en motivasjonsfaktor vi bruker for alt det er verdt. Vi har sett bedre ut kamp for kamp, og jeg regner med at dette blir en kamp med litt ekstra nerve også.
Discovery har ikke lyktes i å komme i kontakt med Sindre Tjelmeland onsdag.
Sett denne?

Beroliger fansen etter å ha blitt byttet ut til pause mot RBK

Eliteserien
Herjet foran 20 000: – Elsker sånne kamper
9 TIMER SIDEN
Eliteserien
Tidenes 16. mai – ny publikumsrekord på fotballens festdag
10 TIMER SIDEN