– Det har vært en flott tid med Stabæk siden jeg signerte i 2019. Jeg setter pris på mine lagkamerater, trenere og klubben. Jeg ønsker Stabæk det beste resten av sesongen, sier spissen i en video på Stabæks Instagram.
Kinoshita kom til vestkant-klubben i 2019. Før det hadde han spilt for blant andre belgiske Sint-Truiden og svenske Halmstads.
Eliteserien
Dette er måltyven RBK jakter: – Han har vært en åpenbaring denne sesongen
13 TIMER SIDEN
– Det har vært bestemt lenge, og vi har kommet til enighet at det er det beste nå som kontrakten går ut, sier trener Eirik Kjønø til Discovery.
Stabæk skriver at 26-åringen, med 41 kamper og seks mål for klubben, nå tar turen hjem til Japan og Tokyo.
Saken fortsetter under videoen.

Kjønø etter Stabæk-debuten: – Skuffet

Tynt med spisser

De gjenværende spissene til Stabæk nå per dags dato er Uche Sabastine, Oleksii Khoblenko og Fitim Azemi.
De to førstnevnte er på lån hos Stabæk. Avtalene går ut i august - og da kan det begynne å se rimelig tynt ut i de blåkleddes angrepsrekke.
– Khoblenko er i Ukraina med sin nyfødte sønn, og med en avtale som er i ferd med å gå ut. Der vet vi ikke hva vi gjør enda, mener Kjønø.
– Vi vurderer litt der om han er den spiss-typen Eirik ønsker seg. Khoblenko fikk ikke så mange muligheter under forrige regime, men vi diskuterer hva som er ønsket, og så må vi enten søke nytt eller avslutte, sier Stabæks sportssjef Torgeir Bjarmann til Discovery.
Angående Uche mener Bjarmann at 21-åringen er et langtidsprosjekt - tross for at lånavtalen går ut 30. august.
– Han funker veldig fint både på og utenpå banen. Han er på lån, men det er alle muligheter for oss. Han er et langtidsprosjekt som skal slå til om et par år. Han kan gjerne slå til nå, men det forventer vi ikke, sier Bjarmann.
– Så det er fullt mulig at Uche blir Stabæk-spiller permanent?
– Ja, det kan godt skje, svarer Bjarmann.
Saken fortsetter under videoen.

Hareide etter seier: – Smakte godt

– Gripe sjansen

Fitim Azemi fikk sin første start for Stabæk søndag borte mot Strømsgodset, som endte med 1-2-tap.
– Azemi får sjansen for første gang. Han er en del oppi hele puslespillet og har trent bra i en periode, sier Bjarmann, som synes spissen gjorde det bra i søndagens kamp, i forhold til forventningene.
Samtidig så mener Bjarmann at Azemi og Khoblenko er ganske like spillere, med tanke på deres styrker og svakheter på banen.
– Det forsåvidt riktig at det blir ryddet plass til Azemi, også må han selv gripe den sjansen.
Om det blir slik at Uche ikke blir Stabæk-spiller, så mener Bjarmann at de da må ha inn en spiss til - på lik linje med i fjor.
– Spisser leter hele verden etter. Vi vet hva vi søker, men om det er mulig er vanskelig å si. Også vet vi at vi ikke kan lete på den øverste hyllen, fortsetter Bjarmann.
Uten å røpe mye, mener Bjarmann at den eventuelle spissen må passe inn på banen og i garderoben - hvor de vil bygge en sterke kultur.
Eliteserien
Bekreftet: Fagermo og Nornes gjenforenes i Vålerenga: – «Once in a lifetime»-mulighet
17 TIMER SIDEN
Eliteserien
Viking-spiller ute resten av året etter mareritt-sesong: – Vært voldsomt tungt
I GÅR KLOKKEN 19:21