Det er Sarpsborg Arbeiderblad som skriver om operasjonen til Kristian Fardal Opseth.
Da Discovery snakket med 08-sportssjef Thomas Berntsen under Seriestart Spesial-episoden om Sarpsborg 08, beskrev han skaden til Opseth som «vrien», og fortalte da at de ikke kunne utelukke verken brokk eller gilmores groin. Til tross for flere runder med både MR og ultralyd, fikk ikke klubben så klare svar som de gjerne hadde ønsket.
Eliteserien
Jaktes av Eliteserie-klubber etter nedrykket: – Vil spille på et høyere nivå
19 TIMER SIDEN
Svaret kom denne uken, og tirsdag ble altså den nyankommede spissen operert for lyskebrokk.
– Det som ikke ble funnet på MR og ultralyd tidligere ble funnet da man gjorde et inngrep på tirsdag, og det viste seg at det var grunnlag for operasjon, sier fysioterapeut Ole-Martin Ellingsen i Sarpsborg 08 til SA.
Avisen beregener at spissen kan være tilbake i aksjon i løpet av juni.

Tyrkia, Australia og India

Etter to sesonger i utlandet, er Kristian Fardal Opseth klar for norsk fotball igjen med Sarpsborg 08. Returen ble nok ikke helst som noen av partene hadde håpet på, og sportssjef Thomas Berntsen erkjenner at de ikke helt har fått så klare svar på hvordan skaden oppstod.
– Det er litt underlig hvordan og når han kan ha fått skaden. Han har nesten ikke rukket å trene siden han kom, sier Berntsen under Seriestart Spesial.
Kristian Fardal Opseth spilte sist i Norge for Bodø/Glimt i Eliteserien i 2018, hvor han scoret 13 mål. Sesongen før slo han til emd scoringsrekord i OBOS-ligaen med samme lag, med 28 scoringer. I begynnelsen av 2019-sesongen flyttet angrepsspilleren fra hjemlandet for å spille i tyrkiske Süper Lig for Büyüksehir Belediye Erzurumspor, som han forlot etter et halvt år med èn scoring i bagasjen.
Deretter gikk turen videre til Australias A-league og Adelaide United. Etter å ha scoret seks mål på 21 kamper for Adelaide United i løpet av fire måneder, valgte Opseth i oktober i fjor å dra å spille fotball for den indiske klubben Bengaluru FC.
I mars kom han hjem til Norge igjen, etter å ha signert en toårskonktrakt med Sarpsborg 08.
– Jeg har vært litt rundt om og har jo blitt kalt globetrotter her etter hvert. Nå er jeg veldig glad for å være tilbake i Norge og Sarpsborg 08. Dette blir utrolig spennende. Jeg ser på Sarpsborg som et ekstremt spennende lag som jeg tror kan overraske mange, sa Opseth da overgangen ble offisiell i et intervju med klubben.
Discovery har prøvd å komme i kontakt med Kristian Fardal Opseth ved flere anledninger, men han har foreløpig ikke svart på våre henvendelser.
Se hele Seriestart Spesial-episoden med Sarpsborg 08 episoden her. Saken fortsetter under videoen.

Seriestart Spesial: Sarpsborg 08 med Stahre og Berntsen

Alvorlig bilulykke

Thomas Berntsen forteller at lyskeproblemene til Opseth kan ha forekommet av en alvorlig bilulykke som han var i etter å ha skrevet under for Eliteserie-laget.
– Det kan komme derfra, at noe skjedde med ryggen da og som har gjort han stiv i bekkenet.
Sportssjefen er, til tross for at Opseth mister de første seriekampene for sin nye klubb, ikke i tvil om at spissen kommer til å bli en stor ressurs for østfoldingene i 2021.
– Han er i en veldig fin fysisk form. Opseth var ikke kjent for å være en atletisk spiller sist han var i Eliteserien, men han «dunka» inn mål. Nå er han smal i ansiktet og topptrent.

Kjærlighetserklæring, advarsel til unge spillere og Pellegrino-kritikk

Eliteserien
Terminlisten for 2023 er klar – knalltøff åpning for RBK
20 TIMER SIDEN
Eliteserien
Eliteserie-treneren forlenger kontrakten: – Takker for tilliten
I GÅR KLOKKEN 13:08