Populære sporter
All sport
Vis alt

Sliter med å spikre 2022-kalenderen: – En rekke utfordringer

Eurosport
AvEurosport

Publisert 01/10/2021 klokken 12:17 GMT+2

Norges Fotballforbund trenger mer tid på å lande neste års hovedterminliste for menn. På kvinnesiden starter Toppserien med ny modell 19. mars.

Kristiansunds Torgil Gjertsen feirer 2-1 sammen med Flamur Kastrati i eliteseriekampen i fotball mellom Kristiansund og Brann på Kristiansund Stadion. Branns Vieux Sané til venstre.

Foto: NTB

Fredag snakket fotballpresident Terje Svendsen om 2022-kalenderen på et pressemøte. Der medga han at det er vanskelig å få brikkene på plass.
– Det ble ikke vedtatt en hovedterminliste for menn på styremøtet i går. Det eneste som er sikkert, er at sesongen har åpning 12. og 13. mars, sa Svendsen og viste til at datoene er satt av til 4. runde av cupen som startet i sommer.
– NM-finalen blir 1. mai. Vi har en rekke utfordringer med å sette opp hovedterminlisten for menn. Hvordan skal vi synkronisere inn cupen? Hvordan blir det med to cuparrangementer samme år? Vil en cupfinale midt i VM-perioden i desember være attraktivt? Det er en rekke spørsmål som må avklares, og det er en krevende prosess, la fotballpresidenten til.
Han nevnte også landslagspausen i mars og en eventuelt norsk VM-deltakelse på tampen av 2022 som andre utfordringer.
I kvinnefotballen har det vært enklere å sy sammen en terminliste. Der blir det oppstart 19. mars, og sesongen avsluttes med cupfinale 6. november.
– På grunn av koronasituasjonen ble den nye ordningen for Toppserien suspendert i år, men i 2022 blir den avviklet med sluttspill i både topp og bunn. Det mener jeg gir et langt mer interessant produkt, sa Svendsen.
(©NTB)
Gjør som 3 millioner brukere på appen
Hold deg oppdatert på siste nytt, resultater og livesport
Last ned
Del denne artikkelen
Reklame
Reklame