Sendte Åråsen til himmels – LSK på medaljeplass

Vegard Kjøllmoen Steien

Oppdatert 28/07/2021 klokken 22:32 GMT+2

Lillestrøm klatret til 3. plass i Eliteserien etter seieren hjemme mot Sarpsborg onsdag kveld, men kampen gikk ikke uten dramatikk

Se høydepunktene: Lillestrøm på 3. plass etter seier mot Sarpsborg

Lillestrøm - Sarpsborg 08: 2-0
Lillestrøm sikret seg tre nye poeng mot Sarpsborg i en kamp som bølget fram og tilbake lenge.
Kampen var jevnspilt, men en dommertabbe og en spiss i storform sørget for at poengene ble igjen på Åråsen.
LSK inntar tredjeplassen i Eliteserien. Laget har én kamp mindre spilt enn både Bodø/Glimt og Molde som ligger over «Fugla» på tabellen.
– Vi har noen x-faktortyper, og det er det som avgjør kampen, sier LSK-trener Geir Bakke til Discovery etter kampslutt.
Lars Bohinen er enig i trenerkollegaens vurdering av kampen.
– Det er to perioder på ti minutter som avgjør kampen. Vi har ti minutter på slutten av førsteomgang og starten av den andre med store sjanser. Vi klarer ikke å score. Lillestrøm har ti minutter der de har trykk på oss, og de scorer to, sier Sarpsborg-treneren.

Kontroversiell avblåsning

Lagene gikk til pause på stillingen 0-0, men etter en rolig førsteomgang, eksploderte det i starten av den andre.
Sarpsborg 08 var det beste laget i åpningminuttene av den andre omgangen. Tre minutter ut i omgangen fikk Koné en kjempemulighet til å sende bortelaget i føringen, men banker ballen over fra syv meter.
Minutter senere er Lindseth alene med Christiansen i LSK-buret etter å ha blitt stusset gjennom av Saletros. Dommer Mohammed Usman Aslam blåste frispark til Sarpsborg etter duellen der Saletros vant duellen, og strekte hendene over hodet for å be om unnskyldning.
– Hvorfor blåser han der da, dommer? Han fratar Sarpsborg en kjempemulighet! utbrøt Discoverys kommentator Kenneth Fredheim.
Etter kamsplutt vil ikke Lars Bohinen snakke om situasjonen.
– Det får vi ikke gjort noe med. Det har jeg ikke noe å si til, sier Bohinen.
Se video av hendelsen her:

Dommertabbe: Fratok Sarpsborg en kjempemulighet

Bare fire minutter senere, var det hjemmelaget som tok ledelsen isteden. Tobias Svendsen gjorde en kjempejobb da han dro av flere Sarpsborg-spillere, før han fant Eskil Smidesang Edh i feltet. Unggutten spiller den tilbake til finske Kaan Kairinen, som skyter fra kanten av 16-meteren. Ballen skiftet retning via en S08-forsvarer.
LSK brukte tre nye minutter før de doblet ledelsen. Gjermund Åsen prikket et inlegg fra venstre på pannebrasken til LSK toppscorer Thomas Lehne Olsen. Fuglas nummer ti scoret sitt tolvte mål for sesongen.
Bortelaget produserte noen sjanser etter doblingen, men evnet ikke å få ballen i mål.
Dermed ender kampen 2-0.