Sarpsborg 08 - FK Haugesund: 0-0
Dermed fikk målvakten som etter en lang overgangssaga fra Odd en deilig smultring med seg hjem etter debuten for sin nye klubb.
Eliteserien
Kårer rundens verste og beste debut: – Som en klumpete LEGO-figur
I GÅR PÅ 07:33
– Det var det Egil trengte. Han fikk en god start på Kone som kom alene med ham der, og det var litt himmel eller helvete. Det kunne vært Kone som gikk seirende ut av den, men heldigvis vant Egil den duellen. Resten av kampen bar preg av det for Egils del, han spilte med en voldsom selvtillit resten av kampen, sa FKH-trener Jostein Grindhaug til Discovery etter kampen.
– Det var gøy, men det ble en 0-0 kamp, slik mange spådde. Jeg følte vi at vi gjorde en god figur og var veldig solide bakover, vi mangler bare å score, sa Selvik selv etter kampen.
Første omgang gikk pent og ryddig for seg. Det virket ikke som at noen av lagene ville mer enn det andre, og det var flere unødvendige mange touch på ball, spesielt inni boks. Med få sjanser, var det ikke de mest underholdene 45 minuttene for de 600 supporterne på Sarpsborg stadion.
For Ibrahima Konè (21) , som kom fra FKH i år til 08, var det kanskje en litt ekstra kjenning på kroppen å starte serien mot gamleklubben. Den 1.90 cm høye spissen fra Mali er den som er nærmest til å sette ballen i mål i første omgang. I 8. minutt snappet Konè opp ballen etter ett skudd fra medspiller Mohamed Ofkir innenfor 16, som gikk mellom bena på FKH-forsvarer Fredrik Pallesen Knudsen. Dessverre for Konè var keeper Selvik på plass og reddet det som kunne vært en deilig start for spissen.
Lagene har møtt hverandre 18 ganger i Eliteserien før. Uavgjort er det vanligste utfallet mellom lagene ved syv kamper.
– Første omgang gikk litt som forventet. Det er tett og jevnt, hvor to lag som ligger lavt. Vi er litt unøyaktive, sa FKHs angrepsspiller Sondre Liseth i pausen.
– Det er fantastsk å komme i gang, men en alt for rufsete omgang med mye feil og slurv. Vi får ikke satt det trøkket vi ønsker. Vi må alle mann opp et hakk i andre omgang for å få det vi ønsker, sa 08-s Bjørn Inge Utvik i pausen.
Se høydepunktene fra kampen:

Se høydepunktene: Sarpsborg 08- FKH

– Ingen stor fotballkamp

De siste 45 minuttene av kampen ble nokså like som de 45 første, bortsett fra et par større sjanser til hvert av lagene.
Haugesund fikk en kjempesjanse da midtbanespiller Niklas Sandberg kom førende inn mot midten av motstanderens 16-meter og fikk tid til å kunne plassere ballen nydelig i mål. Ballen gikk så nydelig langt over.
Koné virket også lysten på å score mål, og hadde et par brukbare skudd i løpet av andre omgang, men uten uttelling.
En spiller som gjorde et utmerket innhopp i kampen er 08-spiller Sulayman Bojang, som kom med innlegg etter innlegg, i sine 13 minutter med spilletid, med håp om at en eller annen medspiller skulle klare å dunke ballen i nettet.
På tampen av kampen fikk Sarpsborg kaptein Joachim Thomassen en mulighet til å sikre tre poeng til hjemmelaget etter nok et innlegg fra Bojang.
– Det er elendig av meg, jeg er nødt til å score der. Det er tilnærmet blank, og da skal jeg score, sa Thomassen etter kamp.
– Det var intensive og nervøse 90.minutter. Det var to lag som lå og følte på hverandre, men ingen stor fotballkamp. Vi er fornøyd med prestasjonene våre og det er til syvende og sist et greit poeng, sa FKHs hovedtrener Jostein Grindhaug etter kampen.
Så du denne?

Eksperten med oppsiktsvekkende RBK-påstand

Eliteserien
Ble matchvinner i debuten fra start – får terningkast fire av sin nye sjef
I GÅR PÅ 06:28
Eliteserien
Reagerer på tilrop fra barn i 12-årsalderen: – Vi må ha en holdningsendring
I GÅR PÅ 19:38