Den belgiske klubben bekreftet overgangen på sine hjemmesider fredag formiddag. Ikke lenge etter gjorde Kristiansund det samme overfor Discovery.
– Det er veldig artig både for Bent og KBK. Vi hentet han foran 2018-sesongen. Han har utviklet seg og blitt én av de beste høyrebackene i Eliteserien. Jeg ville iallfall ikke byttet ham mot noen, sier KBK-trener Christian Michelsen til Discovery.
Eliteserien
– Der hadde vi flaks. Det er det jeg kaller en idiot-takling
12 MINUTTER SIDEN
Treneren mener klubbvalget vitner om en spiller med ambisjoner.
– Han gjør det ikke for pengene. Han går til en til en nasjon der han kan hevde seg, utvikle seg og ta enda større steg i fremtiden. Dette er en merkedag i KBKs historie, sier Michelsen.
Saken fortsetter under videoen.

Näsberg om erstatteren: – En stopper man kan stole på

– Gleder meg

Sørmo har en fortid i Levanger og Rosenborg. Deretter gikk han til Kristiansund før 2018-sesongen.
– Jeg har hørt mange positive ting om klubben, og jeg gleder meg veldig til å spille for Zulte Waregem, sier høyrebacken til iLevanger.
Det har lenge vært ryktet at 24-åringen var på vei til utlandet. Fredag kom bekreftelsen om at Sørmo har signert en treårskontrakt med klubben.
– Det føles veldig godt at det er i boks. Det har jo tatt litt tid, men jeg har visst en god stund at dette gikk veien. Det å få muligheten ute i Europa har vært et mål lenge, og som muttern sa: «Det er jo dette du har jobbet for i mange år». Målet mitt er å nå så langt som mulig, og denne overgangen er et klart steg i så måte, sier 24-åringen.

– Naturlig arvtaker

Sørmo spiller for KBK ut juni, før han slutter seg til den belgiske klubben 1. juli. Det betyr at trønderen blir tilgjengelig for Michelsen i fire kamper til.
Trønderen spilte samtlige kamper for KBK i fjor. Han startet de tre første i år, men plukket opp en skade i 2-1-seieren mot Vålerenga 16. mai.
Siden har Snorre Strand Nilsen, som kom til klubben fra Raufoss i vinter, bekledd høyrebacken og vist seg frem på en god måte.
– Snorre er den naturlige arvtakeren av den plassen. Han har plukket opp hansken og gjort den plassen sin, sier Michelsen.
Eliteserien
God stemning før spissduellen: – Skal jeg ta det med han klovnen der?
24 MINUTTER SIDEN
Eliteserien
Vrir seg i smerte etter grisetakling: – Det er rødt!
35 MINUTTER SIDEN