Viking - Tromsø 0-1
Tomas Olai Totland (21) ble den store helten da Tromsø sikret tre svært sterke poeng på SR Bank Arena søndag ettermiddag.
Eliteserien
Sen utligning reddet sjansesløsende Tromsø
19/06/2022 KLOKKEN 18:02
– Dette var jævlig deilig, konstaterte TIL-trener Gaute Helstrup til Discoverys etter kampslutt.
– Vi gjør en variabel kamp, så vi har litt å jobbe med. Vi må tørre å være oss selv, men jeg er kanonfornøyd med den andre omgangen, la han til.
Se intervjuet med Helstrup her. Saken fortsetter under videoen.

Innkasserte årets første trepoenger: – Jævlig deilig

Usynlig Tripic

For til tross for at det var knyttet stor spenning til Zlatko Tripić sin retur til SR Bank Arena, var det en mer eller mindre usynlig Tripić som var i aksjon i Jåttavågen i re-debuten.
Mannen som for få uker siden ble presentert som Viking-spiller etter et drøyt år i tyrkiske Göztepe, ble byttet ut etter 76 minutter.
Det lugget derimot for begge lag i starten av oppgjøret, der det – med unntak av en straffestituasjon – ikke var store farligheter å melde om foran målene til de to keeperne. Viking kom fra et svært tungt 0-5-tap på Lerkendal, mens Tromsø fikk seg en opptur etter ett poeng og 3-3 hjemme mot Molde.

– Deilig å score mål

Mye tydet på at forrige kamp hadde satt tydelige positive spor i Helstrups mannskap, for det var en energisk gjeng som tidvis viste muskler mot det mørkeblå hjemmelaget. Moses, som satte to kasser i midtuken, truet Viking-forsvaret en rekke ganger den første omgangen, og leverte også målgivende pasning på matchvinner-scoringen til Tomas Olai Totland i den andre omgang.
En scoring som forøvrig var av ypperste kvalitet. Etter en strålende pasning til Totland fra nevnte Moses, foretok duracellkaninen Daniel Berntsen et meget smart løp til høyre for målscoreren, noe som skapte rom for Totland. 21-åringen, som ble hentet fra Sogndal før denne sesongen, fant et smutthull forbi forsvaret og i nettet bak en utspilt Iven Austbø.
– Dette var en krigekamp som starter med at Viking er best, men så kjemper vi oss inn i kampen og scorer på den sjansen vi har. Også er det alltid deilig å score mål, uttalte Totland til Discovery.
Se høydepunktene fra kampen her.

Se høydepunktene: Ingen Tripic-opptur – TIL sikret årets første seier

Eliteserien
Trømsø forlenget med Helstrup
17/06/2022 KLOKKEN 12:29
Eliteserien
Glimt berget poeng på overtid mot erkerivalen
16/05/2022 KLOKKEN 18:01