Rosenborg - Hamkam 2-1 (1-1)
Mandag tidligere denne uken hentet Rosenborg Casper Tengstedt fra daske AC Horsnes, og Kjetil Rekdal kastet ikke bort noen tid å satte spissen rett inn i start-elleveren i debuten mot Hamkam.
Eliteserien
Kårer rundens verste og beste debut: – Som en klumpete LEGO-figur
08/08/2022 PÅ 07:33
Tengstedt takket for tilliten med å notere seg for sin aller første scoring i RBK-draka etter bare 14 minutters spill og var helt klart banens beste spiller i 2-1-seieren mot Hamkam.
– Hjelpe meg for en debut han har hatt i dag, konstaterte Discovery-ekspert Jonas Grønner.
Se høydepunktene i toppen av saken.
Det var Rosenborgs fjerde strake hjemmeseier. Laget innehar fjerdeplassen på tabellen, kun tre poeng bak Bodø/Glimt på tredje og tre foran Viking som følger på plassen bak.
– Det var en deilig opplevelse. Det var det jeg drømte om i går. Vi kommer under press på slutten, men vi står sammen. Så det var veldig deilig. Det er et fantastisk lag, og de har tatt godt imot meg. Det var en god kamp, og det var deilig å score, sa den nye RBK-spissen til Discovery etter kampen.
Han får også skryt fra kaptein, Markus Henriksen etter kampen.
– Kjempedebut. Du ser at han har en nese for mål. Han er veldig bevegelig, godt steg og gode touch. Så han Casper klarte seg veldig, veldig bra i dag, sier Henriksen til Discovery.

Illsint Rekdal

Rekdal var godt fornøyd med laget, men innrømmet at han var «illsint» på sidelinjen etter en mye svakere periode etter laget gikk opp i 2-1.
– Det hadde vært et ran dersom Hamkam dro herfra med poeng, men de er ekle å møte og de står på hele veien inn. Vi er ikke rutinerte nok etter 2-1. Vi klarer ikke å ta vare på ballen og spille den rundt, eller finne åpningene, sier Rekdal til Discovery etter kampen.
– Du var illsint etter 2-1?
– Ja, jeg var det. Men frem til dit så synes jeg at vi spiller en meget god kamp. Vi skaper sjanser relativt ofte, bra gjenvinning og gode i duellspillet. Vi er det første laget som har skapt tosifret antall målsjanser på Hamkam i år, tror jeg.
Hamkam-trener Jakob Michelsen måtte erkjenne at det beste laget vant denne lørdagskvelden.
– Rosenborg var klart bedre enn oss i samtlige av spillets faser. Jeg er ikke fornøyd med vår egen prestasjon heller, vi viser bra karakter som klarer å slå tilbake en gang, men med ball og forsvarsmessig var vi ikke bra nok i dag.
Se hele intervjuet med Rekdal i videoen under.

Kan ikke konkurrere på overgangsmarkedet: – Må hente dem som er under de beste

Drømmedebut

Rosenborg startet meget frisk og hadde flere stor muligheter innledningsvis.
Det var RBKs dansker som viste seg frem når scoringen først kom, signert Tengstedt i det 14. minutt.
Carlo Holse svingte inn et frispark fra venstre. Inne i boksen kom Tengstedt på et superløp og kunne enkelt bredside inn ballen i det venstre hjørnet.
– Det er rett og slett en drømmedebut på Lerkendals gress, og det er den danske dynamitt-kombinasjonen som gjør det. Silkefoten til Carlo Holse og en sikker avslutning fra Casper Tengstedt, sa Discovery-kommentator Kenneth Fredheim.
Tengstedt var involvert i mye på Lerkendal-matten de første 45 og hadde flere gode muligheter til å score flere mål.
Men istedenfor var det Hamkam som klarte å få inn utligningen etter 32. minutter.
Jonas Enkerud endte opp med ballen like innenfor 16-meteren. Mannen med pannebåndet viste et nydelig overblikk og spilte ballen til Kristian Onsrud som hamrer ballen med strak vrist i det lengste hjørnet forbi André Hansen.
Rosenborg var det helt klart beste laget i første omgang, men lagene gikk til pause likt.
– Vi har gjort en veldig god omgang, men resultatet lyver veldig, sier Rekdal i pauseintervjuet med Discovery.
Nysigneringen Tengstedt får også ros av sjefen.
– Tengstedt har vært god, og han kommer til å bli bedre og.

Rødt

Rosenborg-overtaket fortsatte i andre omgang. Hjemmelagene hadde flere gode sjanser til å score, men ballen ville ikke i mål.
I det 57. minutt var Tengstedt gjennom og få full fart mot Hamkam-målet og stopper Halvor Opsahl så ikke noen annen mulighet enn å dra ned dansken like utenfor 16-meteren.
Forseelsen endte i et rødt kort for Opsahl og om ikke Hamkam slet nok med 11 mann skulle det bli tøft med en mann mindre.
Se utvisningen i videoen under.

Her blir Hamkam-stopperen utvist

Rosenborg trykket på videre og endelig etter 70 minutter skulle 2-1-scoringen komme. Nå var det RBKs andre spiss Ole Sæter, som hadde vært mer usynlig enn sin spissmakker Tengstedt, som fikk æren av å ta laget tilbake i føringen med en strålende heading som han styrte lekkert i det lengste hjørnet.
Etter 2-1 var Hamkam bedre og Rosenborg desto svakere. Grønntrøyene satte inn en sluttspurt selv med en mann mindre og presset Rosenborg stort i sluttminuttene.
Men oppgaven ble for vanskelig, til tross for noen store sjanser på tampen, og kampen endte til slutt 2-1.
Eliteserien
Ble matchvinner i debuten fra start – får terningkast fire av sin nye sjef
08/08/2022 PÅ 06:28
Eliteserien
Reagerer på tilrop fra barn i 12-årsalderen: – Vi må ha en holdningsendring
07/08/2022 PÅ 19:38