– Vi har lagt en plan som vi har troen på skal gi oss tre poeng. Det er å ta med oss den solide, defensive feelingen som vi hadde borte mot Haugesund, og så bygge videre på det spillmessige offensivt, sier Stabæk-spiller Yaw Amankwah til Discovery onsdag ettermiddag.
Torsdag klokken 18 kommer et sultent Brann-lag på besøk på Nadderud. Hittil står bergenserne uten poeng etter fem kamper, etter tap for henholdsvis Viking (1-3), Vålerenga (0-3), Molde (0-4), Rosenborg (2-3) og Bodø/Glimt (1-2).
OBOS-ligaen
Sandnes Ulf forsvarte tabelltoppen mot blodfattige Stabæk: – Fulgte planen til punkt og prikke
25/04/2022 KLOKKEN 17:56
Bergenseren Amankwah, som spilte for Brann fra 2007 til 2011, mener den labre poengfangsten til gamleklubben er utfortjent.
– Selv om de står med null poeng, har de spilt mye god fotball. Det er høyintensitetsfotball. De har spillere som kan dekke enorme rom og som tør å spille. Jeg synes de kanskje har fått ufortjent lite poeng, men vi har lagt en plan som gjør oss trygge på at de også drar herfra med null poeng i boka, sier Amankwah.
Saken fortsetter under videoen:

Mener Branns poengfangst lyver: – Vi skal ikke gå i noen felle

– Har fått dårlig betalt

Stopperkollega Simen Wangberg, som kom til Brann rett etter at Amankwah forlot klubben, deler oppfatningen om at bergenserne normalt sett burde hatt flere poeng.
– Vi vet jo at Brann har fått dårlig betalt. De har ikke fått så mange poeng, men prestasjonsmessig har de vært gode i mange oppgjør og fullt på høyde med flere av de beste lagene i Norge. Vi skal ikke gå i noen felle og tenke at det blir en lett match. Det blir tøft. Vi kjenner til styrkene til Brann, og så har vi hatt litt fokus på hva vi kan gjøre selv og hvordan vi kan utnytte mulighetene som ligger der, sier Wangberg til Discovery.
Selv om de begge har spilt for Brann, mener de ikke at kampen blir noe særlig spesiell av den grunn.
– Det er så lenge siden jeg spilte der, så det har rent litt vann under broa siden da. Jeg har møtt dem mange ganger i ettertid. Det er en fin klubb med mange fine folk. Jeg unner dem all suksess utenom på torsdag og i returoppgjøret, smiler Wangberg.
– Det tenker jeg ikke noe på. Jeg skal gjøre mitt aller beste for at vi skal vinne. Det er ekstra gøy å spille mot Brann. Jeg kjenner fremdeles et par spillere der, men først og fremst handler det om å fokusere på våre arbeidsoppgaver, sier Amankwah.

Poengdeling ganger to

Selv står Stabæk med to poeng etter to kamper av årets Eliteserie. Først spilte de 2-2 mot Odd, før de reiste til Haugesund i en kamp som endte uten mål.
Stabæk-trener Janne Jönsson sier til Discovery at han er mest fornøyd med kampen mot Odd. Mot Haugesund var de gode defensivt i hele kampen, og i andre omgang ble også det offensive bedre, mener svensken.
– Hva er det viktig å passe på i kampen mot Brann?
– Vi må følge opp innsatsen i forsvaret som jeg synes har vært bra og blir stadig bedre fra vår side. I Haugesund er vår andre omgang bedre enn den første. Første er godkjent forsvarsmessig, så får vi til et bedre spill selv og skaper store målsjanser, sier Jonsson.
Sett denne?

Den 12. mann: Slakter Brann og spillerne etter seriestarten

Eliteserien
Bekrefter overgangen på en spesiell måte: – Ingen skal si at vi ikke er tøffe i forhandlinger
07/02/2022 KLOKKEN 20:01
Kvalifisering Eliteserien
Ordknapp om skadesituasjonen timer før skjebnekampen
14/12/2021 KLOKKEN 18:57