Populære sporter
All sport
Vis alt

Opsahl klar for Tromsø – varsler flere signeringer

Andreas Hopen

Oppdatert 28/06/2021 klokken 14:38 GMT+2

Tromsø har lenge ønsket å hente tilbake Sakarias Opsahl som var på lån der i 2020, nå er han klar.

Sakarias Opsahl

Foto: NTB

– Jeg hadde et fint opphold her i fjor, og kjenner både klubben og byen godt. Det er en klubb og en spillestil som passer meg bra, og så følte jeg meg veldig ønsket, sier Sakarias Opsahl til Vålerengas hjemmeside.
Heming-gutten har bare fått to innhopp i årets sesong. Sportssjef i Vålerenga mener overgangen er den beste for alle parter.
– Det har det sett litt vanskelig ut med spilletid på A-laget, og da har vi i fellesskap kommet frem til at det beste for hans utvikling videre er å skifte beite. Tromsø har vist stor interesse for Sakarias etter at han kom tilbake hit i januar, og den prisen de er villig til å betale, tyder på at han kommer til å bli en prioritert spiller, sier sportssjef Jørgen Ingebrigtsen.
Opsahl spilte 29 kamper for Tromsø i OBOS-ligaen i 2020, hvor han også scoret tre mål.
Team manager i Tromsø, Lars Petter Andressen bekrefter at Opsahl nå blir Tromsø-spiller. Først på et korttidslån frem til første august, og en permanent overgang fra og med august. Han er godt fornøyd med å få Opsahl tilbake til Tromsø.
– Vi kjenner Sakarias godt fra i fjor, da han var en viktig bidragsyter til at vi rykket opp. Vi var klare på at vi ønsket han videre, men han skulle få sjansen i Vålerenga, sier Andressen til Discovery.
Men det ble bare to innhopp på Opsahl i Vålerenga denne sesongen. Andressen mener de fikk på plass en god avtale med Vålerenga.
– Vi føler det var en fair overgang. Det er en investering i en god spiller, som samtidig er et talent. Noe vi ønsker å utvikle videre sier Andressen.
Tromsø betaler én sum nå, og faste summer i en periode fremover. Totalt kan overgangen komme opp i et millionbeløp om noen år. Vålerenga har også sikret seg noen prosenter ved et eventuelt videresalg av Opsahl.
Jørgen Ingebrigtsen i Vålerenga henviser til hjemmesiden.

Bekrefter Espejord-dialog

Andressen tror ikke Opsahl blir den siste overgangen denne sommeren.
– Vi jobber med flere overganger gjennom sommeren.
Kan du si noe om hvilken posisjon dere ser etter spillere i?
– Akkurat nå har vi ikke låst oss på en posisjon, men ser mer etter de riktige typene, sier Andressen.
I fjor sommer sikret Tromsø seg Runar Espejord på lån fra Herenveen. Låneavtalen går ut i midten av juli, men det er ikke kommet noen avklaring der enda.
– Vi har sendt en henvendelse til Herenveen og venter på en avklaring fra de, så får vi se hva som skjer, sier team manageren.
Er det snakk om en forlengelse av lånet, eller en permanent overgang?
– Det er noe av det vi venter på å høre fra dem, avslutter Andressen.
Gjør som 3 millioner brukere på appen
Hold deg oppdatert på siste nytt, resultater og livesport
Last ned
Del denne artikkelen
Reklame
Reklame