– Jeg gleder meg veldig til å spille i Sarpsborg. Det er en klubb jeg har fulgt tett med tanke på de spillerne som har kommet dit fra Oslo FC Academy, sier Amadou Camara til Sarpsborg 08s hjemmeside.
21-åringen er Sarpsborg 08s siste tilskudd i stallen, og har signert en kontrakt ut 2024. Camara har spilt for Oslo FC Academy, en klubb i Senegal som Sarpsborg 08 har et samarbeid med.
Eliteserien
Har ikke vunnet på åtte kamper – nå forlenger trenerduoen kontrakten
22/09/2022 KLOKKEN 10:42
Tidligere i år ble det klart at de signerte Moubarak Compaoré fra samme klubb. Sistnevnte forventes å ankomme Norge om kort tid, mens det kan ta litt lengre tid for Camara. Kontaktpersonen til Sarpsborg 08 i Dakar er Youssoupha Fall. Han mener Camara kan ta steget ut i en av de store ligaene, om han selv vil.
– Han kom til Oslo FC Academy i januar, og er ligaens beste spiss. Han har potensial til å kunne spille i de største ligaene, det er litt opp til ham selv, forklarer Fall.
Fall omtaler Camara som en sterk spiller som er flink til å verne om ballen. Han sier videre at han er god én mot én, og har bra teknikk.
Camara er U23-landslagsspiller for Mali, og spilte i hjemlig serie for AS Real Bamako frem til januar i år.
LES OGSÅ: Børven klar for ny klubb
Sportslig leder i Sarpsborg 08, Thomas Berntsen er glad for å hente en ny spiller fra Oslo FC Academy.
– Vi stoler veldig på Fall, og jobben han gjør for Oslo FC Academy og til dels oss. Han er klokkeklar på kvalitetene til Camara. Hverken Fall eller Oslo FC har sviktet oss tidligere. Spillerne som har kommet til oss derfra, har ofte vært av høy klasse, sier sportssjefen.
Krepin Diatta kom også til Sarpsborg 08 fra Oslo FC Academy. Han ble solgt fra Sarpsborg 08 til Club Brugge etter ett år i klubben, og spiller nå for Monaco i Ligue 1. I fjor signerte midtbanetalentet Laurent Mendy for Sarpsbor 08 fra samme klubb, i tillegg til at Compaoré ble klar for særpingene i mars.
Eliteserien
Sønnen satt fast i Russland da krigen brøt ut: – Kjente godt på det
19/09/2022 KLOKKEN 09:41
Eliteserien
Inne i landslagsvarmen etter drømmesesong: – Befriende at vinduet er stengt
16/09/2022 KLOKKEN 14:30