Knutsen føler med LSK: – Ikke sånne ting som skal vippe kamper

Oppdatert 01/10/2022 klokken 21:47 GMT+2

For andre kamp på rad er Lillestrøm-fansen frustrerte etter en kontroversiell scoring imot.

Se høydepunktene: Bodø/Glimt slo LSK på Åråsen

Lillestrøm - Bodø/Glimt 1-4 (1-1)
Rett før Eliteserien tok en toukers pause under landslagssamlingen, tapte Lillestrøm 1-3 for Rosenborg på Lerkendal. Casper Tengstedt sendte trønderne i føringen, før reprisene viste at dansken stod i en soleklar offisde.
Lørdag kveld skulle historien gjenta seg. Hjemme på Åråsen tok de gulsorte imot regjerende seriemester Bodø/Glimt, men også her skulle en avgjørelse fra assistentdommer havne i fokus.
På stillingen 1-1 sendte Runar Espejord bortelaget i føringen. Reprisene viste at tromsøværingen var offsideplassert - til hjemmefansens store frustrasjon da reprisen rullet på storskjermen.
– Offsiden er dessverre soleklar, og når den i tillegg vises på storskjermen, så blir det en amper stemning, sa Discoverys fotballekspert Jonas Grønner etter målet.
Se scoringen her:

Åråsen reagerer når de får se reprisen på storskjerm

Knutsen: – Kjedelig for LSK

Scoringen ble uansett godkjent, og Lillestrøm klarte aldri å svare. Istedenfor skulle innbytter Hugo Vetlesen punktere kampen rett før slutt, før Amahl Pellegrino gjorde vondt til verre for Lillestrøm.
Til slutt endte det 4-1 til bortelaget, og resultatet kan ha mye å si når poengene skal telles opp ved sesongslutt. Bodø/Glimt passerer Lillestrøm på tabellen og går opp til 2. plass. De er poenget foran kanarifuglene, mens Rosenborg kan klatre forbi begge dersom de slår Kristiansund søndag kveld.
– Glimt kunne i større grad styre etter de tok ledelsen, og det er de dyktige på. De gjorde det vanskelig for Lillestrøm, og scoringen hadde definitivt sitt å si til at resultatet ble slik det ble, oppsummerte Grønner.
– Jeg fikk ikke studert den, men dersom det er offside, så er det kjedelig for Lillestrøm. Det er ikke sånne ting som skal vippe kamper i et lags favør, men det er ikke noe vi får gjort noe med, sa Bodø/Glimt-trener Kjetil Knutsen til Discovery etter kamp.
Like etter fikk han se scoringen til Espejord i reprise.
– Den er kjempeklar, så der er vi heldig.
– Er du sikker på at dere hadde vunnet uavhengig av scoringen?
– Nei, det er jeg aldri sikker på. Totalt i denne kampen, synes jeg vi vinner fortjent, men når vi får et mål som skulle vært annullert for offside, er det en situasjon som går i vårt favør og Lillestrøm sitt disfavør. Det må vi være ærlig på, svarte Knutsen.
Hør alt Kjetil Knutsen hadde på hjertet etter kampen (artikkelen fortsetter under videoen):

Hyller midtbanejuvelens sesong: – Kanskje Bodø/Glimts beste

Frustrerte LSK-spillere

Lillestrøm-spillerne var heller ikke fornøyde med dommerprestasjonene etter kamp.
– Jeg vil ikke snakke om dommerne, men de gir oss ikke noe valg. Det skjedde mot RBK og det skjedde igjen, sa LSKs målscorer Ylldren Ibrahimaj.
– Jeg vet ikke hva man skal si. Det er mye frustrasjon og det er mange som er oppgitt i denne garderoben. Vi kan ikke gjøre så mye med det nå, men på dette nivået skal det ikke skje, fortsatte kantspilleren.
Mads Hedenstad Christiansen kjente på den samme frustrasjonen som lagkameraten.
– Vi er selvfølgelig veldig skuffa. Det er andre kamp på rad at en offside-scoring som endrer kampen, og det er fryktelig trist.
Discovery har vært i kontakt med dommerteamet. De føler ikke et behov for å uttale seg ettersom offsiden var klar.
Hør hva Amahl Pellegrino hadde å si etter kampen:

Pellegrino med stikk til Kanari-Fansen: – Driver bare med ræl og faenskap

Fartsfylt

Allerede fra første spilleminutt bølget det fram og tilbake på Åråsen-gresset. Begge lag produserte sjanser i innledningen, men det var først etter halvtimen kveldens første nettkjenning.
Amahl Pellegrino fant pannebrasken til Ulrik Saltnes med et frispark fra venstresiden. Brønnøyværing stusset ballen inn bak Mads Hedenstad Christiansen.
Men ledelsen skulle ikke vare lenge. Tre minutter senere skulle LSK slå tilbake. Hjemmelaget slo kontra. Ylldren Ibrahimaj startet og avsluttet en praktkontring, som til slutt endte med at Vetle Dragsnes fant høyrekanten inne foran mål. Fra ti meter satte Ibrahimaj utligningen inn bak Nikita Haikin.
– For en fotballkamp vi har her. Dette er rett og slett propaganda for Eliteserien, utbrøt Discovery-kommentator Asbjørn Myhre etter målet.

Sjanserikt

Etter at Runar Espejord sendte Bodø/Glimt i ledelsen seks minutter ut i den andre omgangen, måtte hjemmelaget fram i banen.
Det resulterte i store sjanser begge veier, der både LSK kunne ha utlignet og bortelaget punktert kampen.
Thomas Lehne Olsen kom nærmest for hjemmelaget. Han scoret sitt første etter returen til LSK i forrige serierunde, men lørdag sviktet avlsutningene. Etter 63 minutter ble han funnet helt alene i bakrom av Gjermund Åsen, men avslutningen på førsteberøringen snek seg utenfor stolpen.
For Bodø/Glimt var både Pellegrino og Marius Høibråten nære ved å avgjøre.
20 minutter før fulltid ble Eliteseriens toppscorer spilt alene gjennom, men Hedenstad Christiansen vartet opp med en kjemperedning på Pellegrino sin avslutning mot det lengste hjørnet.
Minutter senere var det Høibråten sin tur. Midtstopperen avsluttet som en spiss ville ha gjort, men forsøket på førstetouchen fra ti meters hold gikk i stolpen.
Artikkelen fortsetter under videoen.

Advarer motstanderne: – Formen er mye bedre enn den var

Gledelig gjensyn

I et siste desperat forsøk på å få med seg poeng byttet Geir Bakke inn Akor Adams. Den nigerianske spissen var med i troppen for første gang siden han pådro seg en skulderskade mot Sarpsborg 08 i juli.
Men selv ikke 22-åringens Åråsen-retur var nok til å få med seg poeng. Istedenfor var det en annen innbytter som skulle stjele showet. Hugo Vetlesen briljerte etter at han kom inn 20 minutter før slutt, og fire minutter før fulltid tegnet han seg også på scoringslisten.
Amahl Pellegrino ville være med på moroa. Rett før fulltid fastsatte han resultatet da han satte sitt 20. Eliteserie-mål for sesongen.