• Se Lillestrøm-Vålerenga søndag kl. 19.00 på discovery+
Lillestrøm mot Vålerenga er en av norsk fotballs største klassikere. Søndag braker lagene sammen på Åråsen for første gang siden de ikoniske bildene da sikkerhetssjef Geir Ellefsen stoppet kampen på grunn av bluss og fyrverkeri i 2019.
At de kampene betyr noe ekstra for både spillere og supportere er det ingen tvil om, og det vil en av «fugla» sine største profiler dyrke.
Eliteserien
Null fyr i teltet: – Vi blir for feige
07/11/2021 PÅ 19:56
– Man må dyrke hatoppgjør. Det har norsk fotball veldig godt av, og det blir veldig artig å ta del av. Jeg gleder meg til kamp. Jeg forventer en fantastisk ramme. Det er to supportergrupperinger som vet å gi lyd fra seg, sier Helland til Discovery.

Stikk mot rivalen

Forrige sesong tok Vålerenga medalje i Eliteserien samtidig som Lillestrøm tok en u-sving i OBOS-ligaen og rykket opp på første forsøk. Nå er klubben på Romerriket fire poeng foran Vålerenga på tabellen, og da benytter Pål André Helland muligheten til å sende en beskjed til Oslos østkant.
– De får besøke et lag som spiller på gress, det er slikt underlag fotball skal spilles på, så det er fint at det er noen klubber som har æren i behold, fortsetter kantspilleren.
– Det er bra for Helland at han får spille på gress slik at knærne hans overlever. Han har vel spilt fem kamper i år eller noe sånt, svarer Vålerengas høyreback Christian Borchgrevink syrlig tilbake til Hellands utspill.

– Får besøke storebror

Men Lillestrøms kantspiller gir seg ikke der. For da Vålerenga tok bronse i Eliteserien i 2020 hadde Lillestrøm nettopp tatt en u-sving etter nedrykket til OBOS-ligaen sesongen før - og rykket rett opp til Eliteserien. Nå er klubben på Romerike fire poeng foran Vålerenga på tabellen, og det lar ikke Helland gå ubemerket hen.
– Det blir nok stas for Vålerenga å komme på besøk til storebror som har klart å sanke noen titler de siste årene, sier Helland glisende til Discovery.
De ordene får Vålerenga-trener Dag-Eilev Fagermo til å riste på hodet.
– Han har vel spilt 35-40 minutter til sammen så han kjenner vel ikke Lillestrøm godt nok til å vite det, sier Fagermo som også får støtte av sin kaptein.
– Jeg har spilt her siden 2015 og Lillestrøm har ikke havnet over oss på tabellen én gang siden den gang, så det taler vel for seg, sier Jonatan Tollås Nation.
Jonatan Tollås Nation er inne i sin syvende sesong i Vålerenga. Han mener Vålerenga må vinne søndagens. Se hele intervjuet med Vålerenga-kapteinen her:

Klar tale fra VIF-kapteinen: – Vi må vinne

Eliteserien
Vil forhindre nye skandalescener: – Vi skal være synlige
04/11/2021 PÅ 16:05
Eliteserien
Peker på manglende bredde etter skuffende sesong: – Kalkulert risiko
31/10/2021 PÅ 15:37