MOLDE (Discovery):
Ni seire, én uavgjort og null tap. 31-4 i målforskjell. Det er fasit på de ti siste kampene Molde har tatt imot Vålerenga i Eliteserien.
Eliteserien
Eriksen startet nedbetalingen: – Leker med motstanderne som om de er unger
07/08/2022 KLOKKEN 17:55
Torsdag kveld skal Oslo-laget prøve å bryte den grufulle trenden på Aker Stadion. Molde-trener Erling Moe må trekke på det når Discovery spør om han har en forklaring på de vanvittige tallene.
– Hvis du tar de kampene som har vært, så... Statistikk betyr jo ikke all verden, vi hadde også en dårlig trend på Lerkendal før mandagen, sier Moe til Discovery.
Dag-Eilev Fagermo røyk 1-4 i sitt første møte med rosenes by som Vålerenga-trener i fjor. Han sier følgende når han blir konfrontert med skrekk-tallene:
– Det kan godt hende, men jeg har ikke vært med på det, heldigvis. Jeg var med i fjor. Da var vi unge og ferske der oppe, så får reise opp dit nå med forhåpentlig et voksent lag. Vi har jo ikke tapt på bortebane ennå, så det er et godt utgangspunkt.

Fagermo-stikk

Men selv om Fagermo kommer med et sterkere mannskap og virker langt mer optimistisk i år, er ikke Moe mer bekymret av den grunn.
– Vi vel også bestandig hatt en god statistikk mot Fagermo-lag her oppe. Lagene hans kommer ofte hit og vil spille fotball og spille på sine premisser. Det har stått godt til oss, synes jeg.
Og på spørsmål om Fagermo har vært for naiv, kommer Molde-treneren med et lite stikk til sin trenerkollega.
– Nei altså, han har jo kommet hit og parkert bussen også han, så. Han har prøvd det meste, ler Moe.
Sett denne? Saken fortsetter under:

Her overrasker Fagermo Dønnum med gladbeskjed

Tar VIF-sjefen i forsvar

I kjølvannet av Vålerengas 1-1-kamp mot Mjøndalen fikk Fagermo kritikk av Eurosports eksperter for å mangle en plan B. Fagermo sier følgende om at det ofte stopper opp på sekstenmeteren offensivt:
– Det er ulike grunner og sammensatt. Vi har jobbet med det og er klare over det, så handler det om å jobbe med det på feltet. Det er både lagtaktiske ting og individuelle ting.
Moe er enig i at VIF-sjefen er en mann som har en plan A med stor A, men tar ham samtidig litt i forsvar.
– Det kan du jo si som et utgangspunkt, men jeg er også en type som har troen på å fortsette å prøve å utføre det man er ute etter best mulig. Det er klart, det er ikke så mange andre veier å få det til enn å jobbe med sitt. Jeg er vel mer en fan av det enn at det skal skiftes formasjoner i hytt og gevær om man ikke lykkes.
For Moe ser mange likheter til det han selv prøver å oppnå.
– Jeg tror nok tankegangen og deste meste av det vi gjør handler om det samme. Han er ikke alene om å være tro på det han tror på. Men han er jo blant de tydeligste i forhold til den biten.
Se Molde – Vålerenga på Eurosport Norge og Discovery+ fra hhv 20:00 og 19:30 torsdag!
Eliteserien
VIF-sjefen varsler flere storsigneringer: – Vi søker på øverste hylle
06/08/2022 KLOKKEN 12:14
Eliteserien
«Utfryste» Udahl reddet Fagermo: – Var redd vi var preget mentalt
10/07/2022 KLOKKEN 17:53