Krisiansund - Tromsø: 1-1
Tromsøs August Mikkelsen gjorde veien til medaljekampen for Kristiansund litt seigere med et perleskudd, lørdag kveld på Kristiansund Stadion.
Eliteserien
Moe om gulljakten: – Vi er skuffet i dag
16 TIMER SIDEN
Etter dagens poengdeling ligger KBK som fem på tabellen, med 40 poeng. Rosenborg ligger to poeng foran og skal spille mot Lillestrøm senere samme dag. Tromsø ligger likt med Sarpsborg og Sandefjord med 29 poeng.

Spenning etter 20 sekunder

Etter bare 20 sekunder spill, fikk Kristiansund en stor mulighet. Tidligere KBK-spiller Christophe Psyché, og nå Tromsøs midtstopper, mistet ballen dypt på egen banehalvdel – som KBK-spiss Moses Mawa ikke klarte å utnytte.
Psyché var også innblandet i kampens første mål. KBK-spiller Snorre Strand Nilsen tok et kjapt innkast til medspiller Torgil Gjertsen på kant. Sistnevnte førte ballen ned mot Tromsøs dødlinje og kom seg litt vel lett forbi franskmannen som solgte seg altfor tidlig. Gjertsen leverte en perfekt ball til sin svenske lagkamerat Liridon Kalludra foran mål og hjemmefansen kunne juble.
Det ble svenskens andre mål for sesongen.

Kanon fra 20 meter

Dette var en kamp som svingte, og ti minutter før pause utliknet Tromsø. 21-år gamle August Mikkelsen, som flere har lagt merke til i år, fikk en støttepasning fra spiss Ebiye Moses og sendte en kanon fra 20 meter – som snidde av tverrliggeren og inn i mål.
1-1 til pause.
Se målet til Mikkelsen her:

Kanon fra 20 meter

Før kampen, la en merke til at hverken Zdenek Ondrásek og Runar Espejord ikke var i TILs startellever. Sistnevnte var ikke med i troppen en gang, på grunn av en kjenning i låret. Ondrásek derimot, ble byttet inn i pausen - men var anonym.

– Litt ergelig

Tromsø kom ut med et ekstra gir etter pause. Mikkelsen og Eric Kitolano utfordret KBK flere ganger. Hjemmelaget meldte seg på i kampen igjen sakte men sikkert utover andre omgangen. KBKs Mawa var på allerten flere ganger, men manglet det lille ekstra for å bli en «gamechanger». Sistnevnte ble byttet ut i 73. minutt med Jesper Isaksen.
Det ble noen flere muligheter for begge lag på tampen av kampen, men det ble ingen matchvinner.
– Jeg har fokus på kampen og må glemme målet når det er så lenge igjen. Jeg kunne scoret et mål til, det er litt ergelig nå, vi kunne fått alle tre poengene, sa Mikkelsen etter kampen.
– Første omgangen synes jeg vi er gode og det er synd at vi ikke får betalt for det. I andre omgang var det litt jevnere, men det var nesten i dag og vi hadde så lyst på den seieren. En kamp med bismak, sa KBK-trener Christian Michelsen om poendelingen.
– At vi taper to viktige poeng i kampen om en tredje plass var ikke vårt fokus i dag. I dag var fokuset vårt på en bra prestasjon, fortsatte Michelsen etter kampen til Discovery.
Så du denne?

Papirmølla ble tema på forrige landslagsuttak: – Åpen for å snakke med Ståle

Eliteserien
Mener de ble snytt for straffe: – Ingenting går vår vei
16 TIMER SIDEN
Eliteserien
– Akkurat nå er jeg jævlig irritert
16 TIMER SIDEN