– Vi hadde ingen planer om å selge Magnus, men da Rostov tok kontakt skjedde ting ganske fort. Etter noen dager med forhandlinger ble vi enige om en pris som LSK er veldig godt fornøyd med. Hvis du ser på hva klubben sitter igjen med netto, er det et av de beste salgene i klubbens historie, sier sportssjef Simon Mesfin til lsk.no.
– Det er litt uvirkelig, men det er sinnssykt gøy, og en stor mulighet for meg til å ta det neste steget. Det var et tilbud jeg ikke kunne si nei til, sier unggutten selv.
Han innledet sesongen på utlån i Ull/Kisa. Nå er han klar for en av de pengesterke klubbene i russisk eliteserie. Rostov melder også om overgangen på sitt nettsted.
Eliteserien
Gauseth oppsummerer: Wahlstedt-hyllest, røde kort og heltent Sæter
27/06/2022 PÅ 15:14
– Fra å starte sesongen med å være litt i utkanten og be om et utlån for å få erfaring til å ende opp med dette mot slutten av året... Det gjør jo hele overgangen litt uvirkelig. Hele den reisen der er jo ganske morsom. Jeg hadde ikke sett for meg at noe slikt kunne skje før om noen år, sier midtbanespilleren - som også har bekledd andre posisjoner med stor suksess i høst.
– Det viktigste for meg er at mitt eventyr nå har begynt for alvor. Uansett hvordan det går, så vil jeg få en enorm erfaring i Rostov. Det er en stor utfordring, og det blir spesielt å flytte hjemmefra for første gang. Men det er jo en drøm som går i oppfyllelse, fortsetter han.

Sikrer videre satsing

Uten å si størrelsen på overgangssummen, bekrefter Simon Mesfin at det er gode midler i LSK-kassa:
– Overgangssummen vil sørge for at vi sikrer satsingen fremover - samtidig som vi har midler til å erstatte Magnus. Vi er også glade på Magnus sine vegne for at han får denne muligheten. Han er en profesjonell spiller og veldig fin fyr som har gode muligheter til å lykkes i større ligaer i årene som kommer. Og han har hatt en rivende utvikling denne sesongen. Planen var at han skulle være en toneangivende spiller i noen år til, men av og til skjer det ting som forandrer på det. Det som er ekstra gledelig er at han er en egenutviklet akademispiller. Det er ikke uten grunn at vi har lagt store midler i å satse på akademiet de siste årene, sier Mesfin.
Rostov er tredje sist på tabellen etter første del av sesongen. Det er vinterpause i russisk eliteserie, som starter opp igjen i slutten av februar.
(©NTB/Discovery)
Sett denne?

Oppsummerer Glimts supersesong: – Mye større prestasjon enn i 2020

Eliteserien
TV 2: Vålerengas keeper selges til Toulouse
26/06/2022 PÅ 20:52
Eliteserien
Presset vokser på Fagermo: – Trodde vi skulle være med helt der oppe
26/06/2022 PÅ 20:42