Populære sporter
All sport
Vis alt

Kjøper seg inn i gamleklubben: – Det er klubben i mitt hjerte

Oppdatert 11/06/2021 klokken 15:15 GMT+2

Erik Botheim tråkket sine barnesko i Lyn Fotball, og debuterte på a-laget allerede i 2015. Nå har spissen kjøpt seg inn i klubben.

Erik Botheim feirer 1-0-scoringen mot Tromsø.

Foto: NTB

Erik Botheim har fått en god start på karrieren i Bodø/Glimt og har scoret fem mål på sine seks første kamper for de regjernede mesterne i Eliteserien. Botheim kom til Glimt fra RBK før sesongen, men det hele startet på Oslos vestkant.
For i 2015, da Botheim var 15-år debuterte han på a-laget til Lyn. Der fikk han 20 kamper og scoret fem mål før turen gikk videre til RBK.
Når klubben denne uken åpnet opp for at supporterne kunne kjøpe aksjer i klubben, var Botheim blant de som kjøpte seg inn i den gamle storklubben.
– Det er skikkelig kult det Lyn driver med om dagen. Dette måtte jeg bare være med på, sier Botheim til Lyns egen nettside.
(saken fortsetter under videoen)
picture

Bohinen, VIF-bekymring og uenighet om MFK-stall

21-åringen forteller at det er stas å bli medeier i en fotballklubb som betyr så mye.
– Det er stas, spesielt siden det er Lyn, det er klubben i mitt hjerte, sier Botheim videre.

50+1

Tanken bak aksjesalgene er at Lyn 1896 (Lyns a-lag og juniorlag på herresiden) skal bli folkefinansiert. Det unike med modellen Lyn kommer med er at ingen skal kunne eie mer enn 49 prosent av aksjene. Dermed kan ingen rike enkeltpersoner ta full kontroll over klubben. Dette blir en blanding mellom den norske dualmodellen og 50+1-regelen som tysk fotball opererer med. Der eier supporterne 51 prosent av aksjene i de aller fleste klubbene.
Lyn ønsker, ifølge Aftenposten, å få inn 6,4 millioner på salg av aksjer. Hver aksje koster 125 kroner, og det er 80.000 aksjer som legges ut.

– Fantastisk respons

Noen dager etter at aksjene ble lagt ut er daglig leder i Lyn 1896 Bjørn Gohn Jønsberg overveldet av responsen.
– Det har vært helt fantastisk. Det har vært flest privatpersoner som har meldt seg inn, og vi har fått utrolig mange fine tilbakemeldinger, sier Gohn Jønsberg til Discovery.
Aksjene er så langt spredd over omtrent 700 aksjonærer, hvor klubben har fått inn 4,5 millioner kroner til nå.
– Målet er 6,4 millioner kroner, men så er det hårete målet 10 millioner kroner. Vi er i hvert fall på vei mot det første. Vi tror også det er mange som sitter og venter på å delta, sier Gohn Jønsberg.
Han forteller at det er flere kjente fjes som har meldt seg i tillegg til Erik Botheim, men han vil ikke røpe alle helt ennå.
– Som klubb har Lyn alltid vært en pioner. Det er veldig gøy at vi fortsatt kan være det på nivå fire. Jeg tror også det er mange andre klubber som hadde gjort det samme som oss om de hadde tenkt på det før, sier Gohn Jønsberg.
Gjør som 3 millioner brukere på appen
Hold deg oppdatert på siste nytt, resultater og livesport
Last ned
Del denne artikkelen
Reklame
Reklame