Populære sporter
All sport
Vis alt

Kan bli Eliteserie-klubbens redningsmann: – Skal bruke X-faktoren jeg har

Vegard Kjøllmoen Steien

Oppdatert 18/09/2023 klokken 21:36 GMT+2

En 22 år gammel nysignering kan bli avgjørende i Stabæks overlevelseskamp denne høsten.

Irriterer seg over misbrukte muligheter: – Vi må ha litt skuddtrening fremover

NADDERUD (Discovery):
– Det var først og fremst litt overraskende. Jeg så ikke helt den komme, men det var veldig, veldig deilig. Det var full kok på tribunen, og jeg fikk frie tøyler til å drible hver gang. Det er veldig deilig for min del, men det er ikke like deilig med null poeng.
Det sier 22 år gamle Rasmus Eggen Vinge etter at han fikk sin første kamp fra start i Stabæk-drakta.
Kantspilleren fikk tillit i Bob Bradleys første ellever etter returen, og Eggen Vinge viste seg fram med flere gode involveringer i de 70 minuttene han fikk på banen.
Da var tanken fullstendig tom, og han signaliserte til Stabæk-benken at han ønsket å bytte.
– Det var ikke noe ille. Jeg er bare ute av form når det kommer til kamptrening. Forrige kampen jeg startet var vel kvartfinalen i cupen hjemme mot Raufoss med Kjelsås. Jeg har slitt litt med kneet fram til nå, så 30 minutter er vel det meste jeg har spilt de siste to månedene. Det var rett og slett kramper som tok meg.
– Så da er du klar til neste kamp mot Aalesund?
– Ja, jeg håper jo krampene har gitt seg til helgen! sier Eggen Vinge og ler.

Ble hentet fra nivå tre

22-åringen kom til Stabæk i august, og han stod med to innhopp for Bærum-klubben før møtet med Brann.
Før overgangen til Eliteserien i høst, spilte Eggen Vinge for den store cupoverraskelsen Kjelsås, som møter Molde i semifinalen senere i september.
Der gjorde han sakene sine svært godt. Kantspilleren imponerte i PostNord-ligaen, men markerte seg spesielt i cupeventyret. Han scoret både mot KFUM Oslo i åttedelsfinalen og i kvartfinalen mot Raufoss.
Nå håper han å vise fram de samme kvalitetene når Stabæk skal kjempe om overlevelse i Eliteserien denne høsten, og det blir trolig helt avgjørende.
Bob Bradley har lagt om til 4-3-3, og i Stabæk er det ikke flust av naturlige kantspillere. Dermed venter det trolig mye spilletid på 22-åringen fremover.
– For min del blir det litt av det jeg viste mot Brann. Uredd, gå «all in», gå rett på forsvarer og bruke farten og teknikken min. Når jeg har så mye tillit av trenerne og spillerne rundt meg, så går jeg inn i de situasjonene med veldig stor selvtillit, forteller Eggen Vinge.
– Jeg skal rett og slett bruke den X-faktoren jeg har til å bikke det i vårt favør, legger han til.

Varlser skuddtrening

Til tross for en god debut fra start, ble Stabæk sittende igjen uten poeng etter kampen mot Brann.
Eggen Vinge fikk selv en god mulighet til å score, men avslutningen fra høyresiden inne i 16-meteren gikk rett på Brann-keeper Mathias Dyngeland.
– Det må skytes litt på trening den uka her, så håper jeg vi ser effekten av det allerede mot Aalesund, røper han med et glimt i øyet.
Stabæks nye høyrekant fortsetter:
– Jeg er litt mer vant til å spille på venstresiden, så det å komme fra høyresiden og skyte med høyre er litt uvant. Det er noe jeg må øve på, for der er det potensial for å få en del målpoeng.
Artikkelen fortsetter under videoen.
picture

– Spilte tidvis ball i hatt med dem

Får skryt

Det var også det eneste Bradley mente manglet i en ellers solid prestasjon av høyrekanten.
– For en ny og ung spiller, synes jeg det var en positiv debut fra start. Han er ikke redd, han tar med seg ballen og han passerer folk. Vi må jobbe litt med sluttproduktet, men det var en veldig god debut, sier den ferske Stabæk-treneren om Eggen Vinges prestasjoner.
Midtstopperbauta Nicolai Næss lot seg også imponere, og han er glad for at yngre krefter nå slipper til i startelleveren.
– Bob er ikke redd for å slippe til unggutta. Han slipper inn Rasmus fra start, og du ser hva han kan. Han kommer fra Kjelsås, og vi møtte han i både cupen og en treningskamp tidligere i år, så vi vet hvilke ferdigheter han har. Det han gjorde på høyrekanten mot Brann var veldig bra, og så kan det bli enda bedre. Men selvilliten hans vokser, og gi han kula ute på kanten, så ser du hva han er kapabel til.
Næss trekker også fram en annen nysignering som kan vise seg å bli viktig i Stabæks jakt på fornyet Eliteserie-billett.
21 år gamle Keegan Jelavic kom inn på venstrekanten til pause, og australieren bidro til å sette et trykk på Brann etter hvilen.
– Du ser at han også er en begavet fotballspiller som kan herje litt med motstanderne. Gi de gutta litt mer tid og selvtillit, så kan de skinne etter hvert, påpeker Næss.
Sett denne?
picture

«Bob the builder» tror han kan fikse Stabæk: – Vil bygge videre på dette

Gjør som 3 millioner brukere på appen
Hold deg oppdatert på siste nytt, resultater og livesport
Last ned
Del denne artikkelen
Reklame
Reklame