• Se Strømsgodset - Mjøndalen lørdag klokken 18:00 på discovery+.
Mjøndalen er tabelljumbo i Eliteserien når fire kamper av sesongen gjenstår. Lørdag kveld venter intet mindre enn derbyet med den klingende kallenavnet «Ælv Clasico». En kamp som pirrer ekstra for Godset-mannen Henrik Wibe-Lund.
– Det er en lang historie mellom to klubber som ligger tett geografisk og er fra samme område, og som har supportere som er tette, men som støtter hver sin klubb. Ser man tilbake i tid så har det jo vært kniving i forskjellige idrettsgrener opp gjennom også, sier Strømsgodsets hovedtrener til Discovery.
Eliteserien
Mjøndalen sterkest i Ælv Clasico: La press på rivalene i nedrykkskampen
20/11/2021 PÅ 18:58
Med en seier hjemme på Marienlyst Stadion, kan Strømsgodset hamre ned en spiker i nedrykkskista til sine argeste rivaler. Avstanden opp til kvalifiseringsplass kan være fem poeng dersom enten Brann eller Stabæk vinner sin kamp.
Men på tross av rivaleriet mellom klubbene, har han selv kjent på hvor tøft det kan være å ha sin kjære klubb kjempe med ryggen mot veggen for å unngå et nedrykk.
– Vi har veldig respekt for å stå i den situasjonen de står i. Det har vi gjort i flere år her nå i Strømsgodset, forteller Wibe Lund, men som er klar og tydelig på at en trepoenger vil være ekstremt viktig for hjemmelagets del:
– Det er tøft å være der, og som Godset-mann så er det dette derbyet som betyr mer enn poeng. Det er litt mer kampen om å gå ut med hodet hevet.
LES OGSÅ: Tallknusernes dom: Slik ender Eliteserien og OBOS-ligaen

– Noe vi har lyst til å være med på

Godsets midtbanejuvel Johan Hove er derimot klar i sin sak. Han vil gjøre sitt for å sende Mjøndalen nærmere nedrykk.
– Vi har fokus på oss selv og den biten der, men med all den rivaliseringen som er mellom Godset og Mjøndalen, så er jo det å kunne sende Mjøndalen ned fra Eliteserien noe vi har lyst å være med på, sier Hove lurt.
For «Ælv Clasico» er mer enn bare en vanlig seriekamp der tre poeng skal fordeles mellom to Eliteserie-lag. Byen våkner til liv når bruntrøyene tar turen, skal vi tro Lars Christoffer Vilsvik. Han setter ord på hva som gjør derbyet så spesielt:
– Det er enkelt. Det er folkene rundt som lager stemninga og som forbereder seg i mange uker. Det smitter over på spillerne, klubb og alt. Det er jo disse kampene som er morsomme å spille.
I det motsatte oppgjøret tidligere i år endte det 1-1 på Consto Arena i en kamp der Mjøndalen var det beste laget. Klarer de å kare med seg tre poeng mot rivalene, vil bruntrøyene få en livslinje med tre gjenstående kamper.
Hør hva Gauseth sier før årets andre«Ælv Clasico»:

– En fin opplevelse for en fotballspiller på vei inn karrierens solnedgang

Eliteserien
Klokkeklar før sitt siste «Ælv Clasico»: – Høsten kan fortsatt bli brun
19/11/2021 PÅ 20:43
Eliteserien
Klarer ikke forklare hva som skjedde: – Våknet og tenkte «er det virkelig sant?»
31/10/2021 PÅ 14:37