Kristiansund var lenge med i medaljekampen, men sviktet litt da det gjaldt som mest. Mulig at øyeblikket ble for stort. Nå skal vi huske på at 25 scoringer er borte, og jeg tror det blir vanskelig for dem å være i medaljestriden i 2021, men at KBK havner på øvre halvdel er svært trolig.

Overgangsvinduet

Eliteserien
Eriksen startet nedbetalingen: – Leker med motstanderne som om de er unger
I GÅR PÅ 17:55
Kristiansund har signert Snorre Strand Nilsen som bosmanspiller, og planen er at han skal utfordre Sørmo på høyreback. Sander Kartum kan bli et friskt pust i midtbaneleddet. Muccoli er den nye kantspilleren og den tekniske danskalbanieren kan være en ny Torgil Gjertsen.

Keeper - 6

Sean McDermott har vist seg som en av de mest stabile keeperne i Eliteserien med et høyt laveste nivå. Med gode prestasjoner i 2021 kan det kanskje være muligheter for et nytt utenlandsopphold. Mbaye er leid ut til Sogndal og KBK har hentet Elias Hadaya fra Levanger som back up til Sean.

Forsvar – 5

KBK-forsvaret var ujevnt i fjor. Fra det bunnsolide til noen ordentlige drypp, spesielt på hjemmebane. Psyche er borte fra fjorårssesongen og Snorre Strand Nilsen har kommet inn som utfordrer til Sørmo på høyrebacken. Flere gode alternativer i KBKs forsvar, men viktigst er å holde Dan Peter Ulvestad frisk. Han er hjertet i den bakre fireren. Backene imponerte meg i fjor, og begge er gode offensivt.

Midtbane - 6

KBK varierer med å spille 4-2-3-1 og 4-3-3 ut fra hvilke lag de møter. "Unsong Hero" Andreas Hopmark er det plass til i begge formasjoner. Diop er også vanskelig å holde unna laget. Kalludra er best når KBK spiller med en 10er og Skarsem er best med klassiske indreløpere. Nye Sander Kartum har sett meget bra ut i oppkjøringen. Midtbanen inneholder både fysikk og finesse og er KBKs mest solide lagdel.

Angrep – 3

Halvparten av KBKs scoringer har forsvunnet til Saudi-Arabia og Sondre Sørli til Glimt. Scoringene er nærmest umulig å erstatte og her må kollektivet KBK frem i det offensive. Nye Muccoli er ikke noen Pellegrino-erstatter, til tross for at han spiller i samme posisjon. Mucolli minner mer om Torgil Gjertsen. En liten finurlig driblekant. Jeg er spent på om Faris tar nye steg. Han har mye i seg og er vanskelig å spille mot, men er per i dag en svak avslutter. Kastrati har avtale frem til sommeren og her er spørsmålet om klubben prioriterer ham. Poteten Amin Askar kan også bekle en kant og er et offensivt alternativ sammen med Bendik Bye. Klubben trenger strengt tatt minimum en ny offensiv brikke inn før seriestart

Benken - 4

Backene og på midten er det mange gode alternativer for KBK, men fremover er det syltynt noe som drar ned helheten på benken.
Treneren - 7
Christian Michelsen
Har gjort en enorm jobb med Kristiansund og i fjor var laget med lenge i medaljestriden. Denne sesongen skal Pellerginos 25 scoringer erstattes gjennom en enda mer kollektiv angrepsfotball. Utfordringen er stor for Michelsen, men utfordringer har han tatt på strak arm de siste sesongene.
SAMLET SUM – 31

Nøkkelspilleren

Dan Peter Ulvestad
Leading by doing. Ikke den som skriker i hytt og pine, men når DP sier noe, så lytter flokken. Meget sterk taktisk og binder laget sammen. Høyt laveste nivå.

Gjennombruddet

Oskar Sivertsen
Det er få potensielle gjennombrudd hos KBK. De aller fleste er godt etablerte allerede. Vi fikk se litt av Sivertsen allerede i fjor. 2004-gutten har et herlig driv i steget og er uredd i spillestilen. Kanskje får han sitt definitive gjennombrudd denne sesongen.

Salgsobjektet

Olaus Skarsem
Indreløperen fikk sitt gjennombrudd i fjor, og med enda mer kjøtt på beina denne sesongen, vil vi få se flere målpoeng fra Skarsem – og da vil han være klar for større oppgaver.

Undervurdert

Andreas Hopmark
Prototypen på en "Unsong hero". En spiller man aldri legger merke til hverken på eller utenfor banen, men gjør den her uvurderlige usynlige jobben. En treners drøm, han går bare ut og jobber knallhardt. Taktisk meget dyktig.

X-faktoren

Faris Pemi
Faris er fortsatt veldig uferdig og per nå en for dårlig avslutter, men fysikken og tempoet er av aller ypperste klasse og Faris kan være et mareritt for motstanderforsvarerne.

Eliteserien
«Utfryste» Udahl reddet Fagermo: – Var redd vi var preget mentalt
10/07/2022 PÅ 17:53
Eliteserien
Godset med ny tremålsseier – nok en smell for KBK
16/05/2022 PÅ 18:31