Nok en åttendeplass for Stabæk, og det var noe grått og kjedelig over bærumsklubben i fjor. Nå forventer omgivelsene at man er nærmere topplagene, og det er mye talent i Stabæk. Men de trenger å treffe med signeringene, hvis ikke tror jeg dette laget nærmer seg bunnstriden.

Overgangsvinduet

Eliteserien
Forbauset over lagkamerat: – Skjønner ikke hvordan han gjør det
12 TIMER SIDEN
Stabæk har sittet på gjerdet og ventet. De har økonomi og trenger spillere inn, men vil ikke overbetale for middels norske spillere. Jeg regnet med at det skulle komme et par nye navn helt på slutten. Forrige uke ble Simen Wangberg hentet fra Tromsø, mens tirsdag ble ukraineren Oleksiy Khoblenko klar på et korttidslån. I løpet av de aller siste de timene av Deadline Day kom også nigerianeren Uche Great Sabastine inn portene på Nadderud.
Forventet lagoppstilling (4-2-1-3): Sandberg - Ottesen, Wangberg, Amankwah, Moe - Lumanza, Kostadinov - Skytte - Shala, Khoblenko, Edvardsen.
Saken fortsetter under videoen.

Tabelltipset: Som vanlig ungdommelig og spennende

STABÆKS FEM FØRSTE KAMPER:
Stabæk - Odd, onsdag klokken 20:00 19. mai, Discovery+/MAX
Haugesund - Stabæk, mandag klokken 18:00 24. mai, Discovery+/Eurosport Pluss 4
Stabæk - Brann, torsdag klokken 18:00 27. mai, Discovery+/Eurosport Pluss 2
Rosenborg - Stabæk, søndag klokken 18:00 30. mai, Discovery+/TV Norge
Stabæk - Tromsø, mandag klokken 19:00 14. juni, Discovery+/Eurosport Norge

Keeper - 6

Marcus Sandberg hadde ikke en like god sesong i fjor som i 2019, men hevet seg kraftig utover sesongen og er en bunnsolid keeper på Eliteserie-nivå. Meget høyt laveste nivå. Bak han er unge Jonas Vatne Brauti og Marius Amundsen Ulla. Sandberg bør ikke bli skadet denne sesongen heller.

Forsvar - 4

Det var ikke samme stabile Stabæk i fjor som i 2019, og litt av det skyldes nok mange forandringer i den bakre fireren grunnet salg og skader. Jeg forventet en stopper inn, og lederegenskapene til Wangberg blir viktig i en klubb som ønsker å utvikle egne unge spillere.
Sturla Ottesen var et friskt pust i fjor og vil utvikle seg videre. Poteten Mats Solheim blir viktig og kan bekle samtlige posisjoner i den bakre fireren, og forhåpentlig er Jeppe Moe tilbake denne sesongen. Amankwah, som var skadet under deler av fjoråret, må holde seg skadefri, for han er viktig for det defensive spillet.

Midtbane - 5

Bohinen er borte og Solbakken har kommet inn som erstatter. Solbakken er en litt annerledes spiller og vi må nok ha litt tålmodighet før han er på Bohinenes nivå. Kostadinov har ett år til på baken og bør ta steg. Lumanza har kvaliteter i bunn, men må blir mer fit.
Luc Kassi er dessverre ute hele sesongen med en stygg kneskade. Sammy Skytte er en god midtbanespiller i denne formasjonen. Unge Herman Geelmuyden kan også bekle den offensive midtbaneposisjonen. Stabæks midtbaneledd er spennende totalt sett, men med Kasi ute og Lumanza ute av form, er jeg litt mer usikker.

Angrep - 3

Syltynt er adjektivet rundt Stabæks angrep per dags dato. Stabæk har lett desperat etter å få inn en angriper på Nadderud. Valget falt på ukrainske Khoblenko. Den fysiske spissen skiller seg ut blant de lettbeinte offensive spillerne til Stabæk, men det er ikke tvil om at dette er gambling og det vil overraske meg om han løser klubbens angrepsproblemer.
Oliver Edvardsen og Kornelius Normann Hansen har gjort det greit på kantene, og her komplementerer Geelmuyden eller Shala. Kinoshita og Azemi har ikke imponert på spissplass. Med dagens angrep blir det ingen topp 8-plassering, tror jeg.

Benken - 3

Midtbaneleddet ser OK ut og har dekning. Utover det er det tynt på Nadderud.

Treneren - 5

Jan Jönsson leder Stabæk med en stø og trygg hånd. Det blir litt grått og kjedelig over bærumsklubben, men det er nærmest umulig å levere noe spesielt bedre med det materialet som er til rådighet. Inn har Eirik Kjønø kommet som assistent. Kanskje er det han som tar over når Jönsson gir seg.
Samlet sum: 26
Saken fortsetter under videoen.

– Startet med en saftig tofotstakling, så det var deilig

Nøkkelspilleren

Yaw Amankwah
På et talentfullt lag må det noe så sjeldent som en kjedelig bergenser til for å få orden på dette maskineriet. Amankwah er ikke noen estetisk nytelse å se på, men svært viktig. Solid i duellspillet, høyt laveste nivå og er i tillegg rolig og avbalansert. Det blir viktig for Stabæk at han holder seg frisk denne sesongen.

Gjennombruddet

Herman Geelmuyden
Han har vært Stabæk-gutt siden han var liten knøtt, med unntak av ett år i Nederland. Geelmuyden har de fleste ferdighetene som tilsier at han bør bli en toppspiller. Forståelse og ferdigheter er det ikke noe i veien med, men så spørs det om han er villig til å ofre det som kreves for å bli god.

Salgsobjektet

Kylan Kostadinov
Kostadinov fikk kjenne på det allerede i fjor og denne sesongen tror jeg han tar ytterligere steg. Et herlig blikk for spillet, pasningsfot av topp klasse, bra driv gjennom ledd med ballen og nå har han også fått en vinter til å bygge fysikk.

Undervurdert

Mats Solheim
En unsong hero i Eliteserien. Solheim gjør nesten aldri en dårlig kamp og kan dekke alle fire posisjoner i forsvaret. Gull verdt for Stabæks tynne stall. Tilfører i tillegg rutine.

X-faktoren

Herman Geelmuyden
Geelmuyden er tilbake etter et kort eventyr i Nederland. Den offensive spilleren har en «feeling» i sin venstrefot som få andre i Eliteserien har. Han kan vekte pasninger på siste tredjedel med kirurgisk presisjon.
Eliteserien
Tre på tre for ustoppelige Schröter – historiske Jerv sjokkerte Molde
13 TIMER SIDEN
Eliteserien
Her redder straffespesialisten igjen: – Virker nesten som han har et overtak
14 TIMER SIDEN