• Følg Eliteserien og OBOS-ligaen i 2022 på discovery+
Sørlendingene bekrefter overgangen på egne hjemmesider.
– Diallo er en forholdvis ung og erfaren spiller. Med gode prestasjoner og spill på høyt nivå. Han er en spiller med offensive tankegang og som klarer seg selv. Han er flink én mot én og relasjonelt med andre. Vi har store forventninger til ham, som alle de andre spillerne vi har i stallen i dag, sier Jerv-trener Arne Sandstø.
Eliteserien
Nøkkelspiller forlenger med RBK: – Et spennende prosjekt
I GÅR PÅ 11:45
Diallo spilte for akademiet til Monaco i ung alder. I ettertid har det blitt spill i både Frankrike (nivå to), Belgia, Aserbajdsjan og Tsjekkia for kantspilleren.
I sommer ble han hentet av tsjekkiske FK Teplice. Kontrakten hans gikk ut på nyåret.
– Vi kjenner til den franske ligaen via norske spillere som har vært der nede. Nivået er høyt og Diallo har prestert godt. Det gir oss et godt utgangspunkt. Det er viktig for gruppen å få inn et nytt ansikt nå. Med Diallo sitt nivå og ferdigheter vil dette heve kvaliteten på trening. Det vil gi den ekstra dynamikken i oppkjøringen. Vi gleder oss, sier Sandstø.
Jerv har i løpet av de siste årene knyttet til seg en rekke eksotiske spillere fra det store utland. Daniel Campos, én av de virkelig store heltene fra kvalikkampen mot Brann, har dratt videre til svensk fotball. En annen, Willis Furtado, er fortsatt i klubben.
– Det er viktig å finne profiler som gjør oss litt mer «sexy» enn vanlig, har Sandstø tidligere uttalt til Discovery.
Nå får tiden vise om Diallo klarer å begeistre Grimstad-publikummet like mye som det Campos og Furtado har gjort.
Eliteserien
Sportssjef og hovedtrener bekreftet: Forlater NFF for Odd-jobben
24/01/2022 PÅ 20:10
Eliteserien
Henter tidligere Arsenal-unggutt til Eliteserien
24/01/2022 PÅ 17:26