Rosenborg - Odd 1-0 (1-0)
Odd gjestet Lerkendal til RBKs første hjemmekamp i 2022. I den anledning skulle trenerlegenden Nils Arne Eggen, som gikk bort tidligere i vinter.
Eliteserien
Gauseth oppsummerer: Wahlstedt-hyllest, røde kort og heltent Sæter
7 TIMER SIDEN
– Nils Arne har vært enormt viktig for Rosenborgs historie og var en fascinerende person som jeg er glad jeg fikk kjenne litt, i alle fall, sa RBK-trener Kjetil Rekdal til Discovery før avspark.
Eggen har også satt sitt preg på filiosofien til treneren som søndag kveld stod på bortebenken, Pål Arne «Paco» Johansen.
– Han har vært en stor inspirasjon for meg personlig og for alle som er i norsk fotball. Han har bygget den klubben her til det den er, så det er med stor ærbødighet vi er her. Vi skal prøve å gjøre en verdig markering og spille angrepsfotball her i dag, fortalte Odd-treneren.
Se video av Eggen-hyllesten her:

RBK-supporterne med hyllest av Nils Arne Eggen

Hyllesten på Lerkendal ble kronet med tre poeng til hjemmelaget. Noah Jean Holm ble kampens eneste målscorer, i det som fort kunne ha endt med poengdeling i Trondheim.
Odd spilte seg til flere gode muligheter i den andre omgangen, men en god André Hansen sørget for at alle poengene ble igjen på Lerkendal.
– Det er utrolig deilig! Fy faen, i dag var det en sliteseier. At vi står distansen og holder nullen i dag er utrolig deilig på en tøff dag, sier en smørblid Holm etter kampslutt.
Hør hva André Hansen hadde å si etter

Hansen: – En fortsettelse fra forrige helg

Stolt Odd-trener

Johansen var på sin side stolt over hva bortelaget fikk til på Lerkendal, og mener det kun var marginer som gjorde at det ikke blir med poeng tilbake til Skien.
– Jeg synes synd på gutta som ikke får uttelling. Det var stolpen, alene med keeper og mer til, men at vi kommer hit og dominerer så mye etter at de scorer, er sånn vi ønsker å fremstå.
Rosenborg står med fire poeng etter de to første kampene, mens Odd står med tre etter seiren mot Tromsø i sesongpremieren forrige helg.

– Stolt av det vi gjør i andreomgang

Gjorde som i fjor

Rosenborg var aggressive og hadde mye ball i den første omgangen, men slet med å spille seg til de store sjansene den første halvtimen.
Etter at kampuret hadde bikket 30 minutter, skulle derimot trønderne våkne.
Først fant Carlo Holse veien til nettmaskene. Dansken ble spilt alene med Leopold Wahlstedt og rundet Odd-keeperen, men linjedommeren var korrekt oppe med flagget.
To minutter senere skulle hjemmelaget få en scoring som ble stående. RBK vartet opp med et fint angrep på høyresiden. Erlend Dahl Reitan fant Noah Jean Holm i boksen med et presist innlegg. / Den høyreiste spissen gjorde som i fjor, da han scoret etter et herlig soloraid i hans første RBK-kamp fra start.
Utenom den annullerte scoringen og målet til Holm, var det lite å skrive hjem om fra den første omgangen. Totalt var det ett skudd på mål i de første 45.
Se Holm sin scoring fra fjorårssesongen her:

RBK-talentet fikk sjansen fra start: Svarte med drømmemål

Langt farligere etter pause

Langt mer innholdsrikt skulle det være etter hvilen, der også Odd skulle komme til sine sjanser.
Ti minutter ut i den andre omgangen smalt Salomon Owusu ballen i tverrliggeren etter et hjørnespark. Ballen spratt ut til Filip Rønningen Jørgensen, som dunket til på direkten. Skuddet fra midtbanespilleren smalt i stolpen.
Etter 64 minutter var det Rosenborg sin tur til å være farlig frempå. Noah Jean Holm tok ned et oppspill på nydelig vis, og kom seg fri på kanten av 16-meteren. Skuddet fra RBK-spissen var også godt, men Leopold Whalsted vartet opp med en god redning.
Kampen bølget fram og tilbake i den andre omgangen, og etter 72 minutter skulle gjestene fra Skien ha utlignet. Tobias Lauritsen ble spilt alene gjennom med André Hansen. Odd-spissen forsøkte å runde sisteskansen, men Hansen vartet opp med en strålende redning.
Odd presset på for en utligning i sluttminuttene, men klarte aldri å spille seg til de virkelig store målsjansene. Dermed blir alle poengene værende i Trondheim.
Eliteserien
TV 2: Vålerengas keeper selges til Toulouse
I GÅR PÅ 20:52
Eliteserien
Presset vokser på Fagermo: – Trodde vi skulle være med helt der oppe
I GÅR PÅ 20:42