• Se Molde – Vålerenga på discovery+ og Eurosport Norge torsdag 20:00. Få tilgang her!
MOLDE (Discovery):
– Agenten min ringte meg etter trening og spurte om jeg var klar for å flytte til Molde. Da var det egentlig bare å pakke bagen og komme seg oppover.
Eliteserien
Molde er seriemestere 2022: Slik var eventyr-sesongen
16/10/2022 KLOKKEN 18:55
Som lyn fra klar himmel ble Magnus Grødem presentert som Molde-spiller for tre uker siden. 22-åringen, som kom fra Sandnes Ulf, innrømmer at ting fikk veldig fort.
– Det var jo bare å hive seg på, det er ikke hver dag man får tilbud om å komme til Molde. Den første tiden har vært bra. Mye har jo bare handlet om å bli kjent med guttene, laget, måten de spiller på og sånt. Finne en plass å bo... en startfase, liksom. Det har vært veldig greit, sier Grødem til Discovery.

Forberedt på lite spilletid

På de fire første Eliteserie-kampene står han med ett innhopp på åtte minutter for de blåkledde. Bryne-gutten er forberedt på å være tålmodig i sin første periode i klubben.
– Jeg er veldig avslappet til akkurat det. Den første perioden, si nå på vårparten, handler alt om å lære så mye som mulig og ikke ha for mye forventninger til spilletid. Du ser jo hvem jeg konkurrerer mot...det er ikke smågutter. Så kommer jeg fra OBOS-ligaen og skal få leke med de store gutta. Jeg får bare vise meg frem på trening og ta vare på de mulighetene jeg får.
Fordelen til Grødem er at han kan bekle flere posisjoner i Erling Moes ellever.
– I måten Molde spiller på passer jeg egentlig inn overalt. Jeg trives jo best i tieren, men jeg vet jo samtidig at det er ligaens beste spiller som har den plassen her. Så lenge jeg får spille er jeg happy. Jeg kan også spille som en av to sittende midtbanespillere og venstrekant.

Har gitt treneren klar beskjed

Torsdag venter Vålerenga på Aker Stadion, klubben Grødem var en del av mellom 2016 og 2019.
– Jeg har et bra forhold til VIF. Jeg har mange kompiser i laget og hadde tre av mine beste år i Oslo.
– Sportslig også? Du fikk jo ikke så mange sjanser i løpet av årene dine der?
– Nei, men jeg var ung... Det er nok der jeg har tatt størst steg. Jeg fikk ikke spille så mye som jeg skulle ønske i slutten, men har fortsatt mange gode minner derfra. Det blir spesielt å møte de, men jeg ingenting vondt å si om VIF. Det var ikke bare deres skyld at det gikk som det gikk.
– Jeg regner med du er greit sugen på å få noen minutter på torsdag?
– Ja, det hadde vært.... Jeg sa det til Erling også, det hadde vært veldig kult å fått vist de litt, smiler Grødem.
Erling Moe begynner å le da han blir konfrontert med Grødems uttalelse.
– Han er en fining, vettu. Vi får se om han ikke skal få vist seg frem litt, sier Moe til Discovery.
Sett denne? Saken fortsetter under:

Her overrasker Fagermo Dønnum med gladbeskjed

– Det var det første jeg sa når jeg kom hit

I sin tid i Vålerenga var turene til Aker Stadion vonde opplevelser for Grødem. På de ti siste turene til Aker Stadion er fasit 0-1-9 og 4-31 i målforskjell for Oslo-laget.
– Har du noen forklaring på hvorfor det har gått så galt for VIF her oppe?
– Det var faktisk det første jeg sa når jeg kom hit: «Her har jeg vært og tapt et par ganger, for å si det sånn». Nei, hvorforr vi har slitt her? Vi har jo møtt et bedre lag, da. I den perioden jeg var i Vålerenga så var vi ikke oppe i toppen og kjempet, så kom vi opp her og skulle spille vårt spill og spille ut Molde på Aker Stadion. Det tror jeg var litt vel optimistisk, og da fikk vi smake vår egen medisin.
– Nå er jeg jo på den «rette siden», så nå satser jeg på at det blir seier, smiler Grødem.
– Dag-Eilev Fagermo sier at de ikke skal forandre tilnærmingen og kommer ikke til å ta noen særlige hensyn. Men de er kanskje bedre rustet til det nå enn da du var der?
– Ja, jeg føler at sånn som de fremstår nå er mye mer stabilt. Enklere prinsipper og mer fokusert på å gjøre drittjobben først. Det kan nok være en smart tilnærming når de kommer opp hit. Molde er det laget i Norge som spiller den beste fotballen, og jeg tror ikke VIF skal komme her og tro at de kan spille oss ut. Det tror jeg ikke det er noen lag i Norge som gjør, smiler Grødem.
Se storkampen på discovery+ og Eurosport Norge fra 20:00. Få tilgang her!
UEFA Europa Conference League
Super-innbytterne roses: – Bringer energi inn i Molde-laget
13/10/2022 KLOKKEN 21:12
UEFA Europa Conference League
Molde svevde høyest og er på skuddhold i gruppa: – Ikke alltid den peneste fotballen
13/10/2022 KLOKKEN 20:51