Populære sporter
All sport
Vis alt

Gir et innblikk i samarbeidet: – Vi kan diskutere ganske høylytt

Publisert 21/12/2021 klokken 21:45 GMT+1

Kjetil Rekdal forteller at det var helt avgjørende at han fikk med seg Geir Frigård til Trondheim.

Geir Frigård og Kjetil Rekdal

Foto: NTB

  • Se Eliteserien og OBOS-ligaen i 2022 på discovery+
LERKENDAL / OSLO (Discovery):
Den siste tiden har det bare vært et tidsspørsmål, og mandag formiddag kom endelig bekreftelsen: Kjetil Rekdal er Rosenborgs nye hovedtrener. Årets trener i OBOS-ligaen får også med seg assistenten fra HamKam, Geir Frigård.
Der Rekdal hadde en klausul i kontrakten med HamKam som gjorde exiten enklere, hadde ikke Frigård det.
At partene kom til en enighet, omtaler Rekdal som «helt avgjørende».
– Vi har en fantastisk kjemi. Vi utfyller hverandre på en helt perfekt måte. Skal du lykkes, må du spille på styrkene til hverandre og kamuflere svakhetene til hverandre. Det gjør vi på en perfekt måte. Da var det helt avgjørende at jeg fikk med meg han, sier Rekdal til Discovery.
Saken fortsetter under videoen.
picture

– Vi kamuflerer svakhetene våre på en perfekt måte

– Kunne ikke si nei

Som trener er Frigård er relativt ubeskrevet blad, men 51-åringen har i likhet med Rekdal en imponerende spillerkarriere bak seg. Til felles har de at begge var proffer i belgiske Lierse og spilte sammen på landslaget i 1994. På fem landskamper, noterte Frigård seg for ett mål.
I 2007 la han opp som spiller. I 2020 ble han HamKam-assistent under Espen Olsen, og den rollen beholdt han når Kjetil Rekdal ble hentet inn senere i sesongen.
– Jeg har først og fremst lyst til å si at jeg er veldig glad i HamKam som klubb og folkene der. Det er en fantastisk spillergruppe. Jeg har veldig sterke følelser for den klubben, men når muligheten med Rosenborg dukket opp, var det et forholdsvis enkelt valg å ta. Den muligheten får du i beste fall én gang i livet, sier Frigård til Discovery.
– Jeg kunne ikke si nei til det, så da Kjetil Rekdal ringte, var det valget ganske enkelt. Det er en fantastisk mulighet for Kjetil og meg. Vi har selvfølgelig troen på at vi skal få til noe veldig, veldig bra her, fortsetter den nye RBK-assistenten.

Ble lansert som HamKam-trener

Da det ble kjent at Rekdal var i forhandlinger med Rosenborg, sa HamKam-spiller Aleksander Melgalvis til Discovery at Frigård var en god mann for hovedtrenerjobben i HamKam.
I stedet slår han følge med Rekdal. At moldenseren står i front som hovedtrener og tar overskriftene, trives Frigård godt med.
– Som trener er jeg opptatt av hverdagen. Å jobbe hardt. Jeg er glad i å være på feltet og drive treningene. Å planlegge treninger og treningsmetodikk. Hele den proessen er jeg veldig opptatt av, sier Frigård.
Han fortsetter:
– Det handler om å bli litt bedre hver dag og skape den kulturen. Det er det viktigste for meg som assistenten til Kjetil, sier Frigård.
Saken fortsetter under videoen.
picture

Slik skal Rekdal ta RBK tilbake til toppen: – Første trening blir kjempeviktig

– Tøffe tak

Da Rekdal ble presentert på mandagens pressekonferanse, fortalte han at Frigård er ekstremt opptatt av å vinne, i likhet med han selv.
– Kan du utdype litt hvordan dynamikken og arbeidsforholdet er mellom dere?
– Jeg tror det viktigste er at vi er ganske tydelige begge to. Vi har klare meninger og kan diskutere ganske høylytt. Det er stor takhøyde. Vi er veldig ærlige med hverandre og utfordrerer hverandre hver dag på alt mulig, om det er noe som skjer på trening, i laget, rundt laguttak eller enkeltspillere, sier Frigård.
– Den dynamikken er veldig god og én av grunene til at vi har vært en god match. Vi er trygge på hverandre og stoler veldig på hverandre. Vi er ikke redde for å ta en god diskusjon. Det kan være ganske tøffe tak innimellom, avslutter Frigård.
Hamar Arbeiderblad har tidligere meldt at HamKam krevde en kompensasjon på fire millioner for Rekdal og Frigård. Det ettersom det bare var Rekdal som hadde en klausul i kontrakten sin (400.000 kroner).
Gjør som 3 millioner brukere på appen
Hold deg oppdatert på siste nytt, resultater og livesport
Last ned
Del denne artikkelen
Reklame
Reklame