Brann har ikke hatt mye å skryte av resultatmessig de tre første kampene av årets Eliteserie. Både Viking (1-3), Vålerenga (0-3) og Molde (0-4) ble for tøffe. Sist gang Brann startet med tre strake tap på øverste nivå og -9 i målforskjell, var i 1981. De to neste kampene som venter er Rosenborg borte og Bodø/Glimt hjemme. Skulle Brann tape torsdag vil de tangere den verste sesongstarten på øverste nivå siden 1988 med fire strake tap.
Discoverys fotballekspert Tor Ole Skullerud sier at Branns åpning ville vært beintøff for samtlige lag i Eliteserien.
Eliteserien
Åpner opp om skaden: – Det har vært frustrerende
18/06/2022 KLOKKEN 20:39
– Det at Brann får en svett start på sesongen her er ikke overraskende for meg i det hele tatt. Når det da har blitt som det har blitt, så er den dårlige formen med på å spre en usikkerhet i laget, og det er tøft.
Hør hva Kåre Ingebrigtsen sa etter kampen:

Brann-sjefen etter 0-4: – Jeg vet ikke hva jeg skal si

Sårbare for kontringer

På spørsmål om spillestilen til Brann, svarer den tidligere Molde- og Godset-treneren at han har en delt oppfatning.
– Jeg har sett gode ting i form av press ganske høyt i banen, men er de veldig sårbare i omstillinger og overgangsfaser, særlig mot Molde nå sist. Da var det frem med mye folk, som er veldig ambisiøst, og de ble tatt veldig på det i form av kontringer.
Etter kampen mot Molde søndag, sa Kristoffer Barmen til Discovery at de følte seg bra og optimistiske i starten av kampen.
– Vi har så bra giv og driv de første ti minuttene, og da tenker jeg det er mulig å vinne denne kampen. Så får vi både 0-1 og 0-2 i sekken, før det plutselig står 0-3 til pause. Molde er effektive og et godt fotballag. Når vi først gir dem lillefingeren, tar de hele hånden, er oppsummeringen fra Barmen.
Se hele intervjuet her:

Marerittstarten fortsetter for Brann: – Nesten litt vanskelig å forstå

I hjemmemøtet med Vålerenga forrige onsdag, holdt bergenserne Dag-Eilev Fagermos menn unna i litt over en time, før Osame Sharaoui til slutt fikk hull på byllen etterfulgt av to kjappe mål fra Aron Dønnum.
– Jeg så også i perioder i kampen mot Vålerenga at de er godt organiserte defensivt da de la seg litt lavere. Jeg synes det er litt av hvert. Jeg synes ikke de helt har funnet noe helhet ennå eller fått satt laget. Det spriker litt for å si det sånn.

Må finne ut av hva som skal prioriteres

Torsdag venter nok en storkamp for Kåre Ingebrigtsen og Brann. Trønderen tar med seg sine menn til gamle jaktmarker i Trondheim og Lerkendal, en stadion de reiste fra med tre poeng forrige sesong.
Indre bane diskuterer Branns sjanser denne sesongen. Det oser ikke festfotball og høye topper av bergenserne i år, skal vi tro Discovery-ekspertene.

– Per nå er Brann en soleklar nedrykkskandidat

For å gjenta den bedriften, mener Skullerud at Brann må ta med seg noe av det de gjorde mot Vålerenga.
– En god del av førsteomgangen mot Vålerenga var bra med tanke på godt forsvarsspill, men de blir liggende lavt og får ikke så mye tak i ballen, men forsvarer seg godt.
Han mener det er snakk om hva som skal prioriteres i tøffe kamper.
– De må finne ut om de skal opp og være offensive, presse høyt, eller om de skal legge deg tilbake og kontre selv. På tøffe bortebaner, som den de skal på i dag og i Molde sist, vil det være en smart inngang fra start av å finne et godt og solid defensivt fundament. Jeg ville jobbet med det på trening, prentet det i hodet på spillerne og satt et defensivt utgangspunkt som er bra.
Mandag er det enda en tøff kamp når de regjerende seriemesterne Bodø/Glimt setter seg på flyet til Bergen. Felles for disse to kampene er at troppen har kvaliteter Skullerud mener Brann kan benytte seg av.
– Det er kontringskraft i laget her. (Robert) Taylor og (Daouda) Bamba har vist ting og de har backer som blir med fremover. Jeg tror de har muligheten til å få til noe der hvis de får det defensive til å sitte godt.

Ingen kortsiktig løsning

Midtstopper-situasjonen i Brann har blitt hyppig nevnt de siste ukene og månedene. Mot slutten av overgangsvinduet signerte Brann midtstopperne Viuex Sané og Lars Christian Krogh Gerson, uten at det gir Skullerud større tro på Brann.
– Forsvarsproblemene kommer ikke nødvendigvis til å løses på kort sikt med dem, nei. På sitt beste er Vieux Sané en god Eliteserie-stopper, men han trenger tid på å komme i gang. Hvor fort kan man få noe ut av ham? Det er veldig vanskelig å spå hvordan form og forfatning han er i.
Han legger til:
– Det er litt det samme med Gerson som har vært i Spania og spilt ganske lite der. Det er en stund siden han også var oppe og spilte fulle kamper. Jeg er usikker på hva han kan gi Brann. Det er ikke lett å si. Sané og Gerson er ikke spillere som kan gå rett inn og gjøre en vesentlig forskjell, tror jeg.
Eliteserien
Helland med gladmelding før RBK-kampen
17/06/2022 KLOKKEN 12:18
Eliteserien
Godset «reiste kjerringa» – valset over svakt RBK-lag: – Et abslolutt lavmål
08/05/2022 KLOKKEN 17:53