• Se søndagens hovedkamp Vålerenga - Rosenborg fra kl. 20.00 på discovery+ og MAX
– Treffe på avgjørelser er fokus nummer én. Nummer to er å være smarte. Er vi usikre, pust, se på hverandre og så får vi kommunikasjonen opp og løser det sammen, sier Eliteserie-dommer Rohit Saggi til teamet sitt før Lillestrøm tok imot Vålerenga på Åråsen forrige onsdag.
Da Vålerenga gjestet Åråsen og erkerival Lillestrøm onsdag 25. mai var det ikke bare de to lagene som var i fokus.
Eliteserien
Gauseth oppsummerer: Wahlstedt-hyllest, røde kort og heltent Sæter
27/06/2022 PÅ 15:14
For første gang i norsk fotball fulgte nemlig Discovery kommunikasjonen mellom dommerteamet underveis i kampen. Opplev hatoppgjøret mellom Lillestrøm og Vålerenga fra en helt ny side i videoen i toppen av saken.
  • Få siste nytt og oppsummer Eliteserie-runden i Fotballrunden 22.00 søndag på MAX og discovery+
Dommerteamet som besto av hovedommer Rohit Saggi (Drafn, SBK), assistentdommerne Geir-Oskar Isaksen (Furuflaten Idrettslag) og Dag Roger Nebben (Åsa IL). I tillegg til fjerdedommer Mohammad Usman Aslam (Lier IL) og dommerveileder Espen Berntsen (Fart, FL) fikk i oppgave å holde kontroll på den 81. kampen mellom de to rivalene.
I videoen i toppen av saken får du unik innsikt i dommerteamets vurderinger, avgjørelser, kamphåndtering og kommunikasjon med spillerne i det som er Norges heteste derby - en kamp som inneholdt to mål, mange tette situasjoner, protester fra spillere og blussing på tribunen som medførte stopp i spillet.
– Vi må løse situasjoner raskt. Nå får man momentant et innspill på øret. Det gjør at man kan plassere seg annerledes og være der det faktisk skjer. Det er lettere å løse problemer rett og slett. Det blir lettere å dømme, sier Saggi til Discovery.
Discovery har fått tilgang til kommunikasjonsutstyret til hele dommerteamet med mikrofoner under kampen få å gi fotballpublikummet ett innblikk i hva som faktisk skjer ute på den grønne gressmatten i kampens hete.
Tanken bak prosjektet har også vært å øke forståelsen for hvordan det er være fotballdommer på toppnivå i dag. NFF ved dommersjef Terje Hauge har vært svært positive til å få frem denne delen av dommernes hverdag, som nå vises frem for første gang i Norge på denne måten.
Hvordan takler man å få huden full av spillere proppfulle av adrenalin? Hvordan beholder man roen når tusenvis av supportere piper og roper ditt navn fra tribunenen? Hva bestemmer hva som er et frispark og hva er det som resulterer i et gult kort? Det får du svar på i videoen i toppen av saken.
  • Se Fotball Direkte fra 17.00: Få siste nytt før kampene sparkes igang på MAX og discovery+
Eliteserien
TV 2: Vålerengas keeper selges til Toulouse
26/06/2022 PÅ 20:52
Eliteserien
Presset vokser på Fagermo: – Trodde vi skulle være med helt der oppe
26/06/2022 PÅ 20:42