– Jeg føler meg som en 100-åring. Helt vanvittig. Mulig jeg har blitt for godt vant til gress, men denne banen var hard, sa Torgil Gjertsen til Discovery etter å ha spilt på Aker Stadion i den første serierunden i år.
Aker Stadion har hatt kunstgress siden 2014. Høsten 2017 ble dekket skiftet for første gang, tre og et halvt år senere blir det på ny skiftet ut.
Eliteserien
Ble signert før årets sesong – nå har han terminert kontrakten
13 TIMER SIDEN
Administrerende direktør i Molde, Ole Erik Stavrum er glad for at dekket nå blir skiftet.
– Dekket var ikke så gammelt, men vi merket at det ble en del belastningsskader som en konsekvens av dekket. Da velger vi å skifte både kunstgress og pad (underlaget under kunstgresset journ.anm) for å optimalisere forholdene for toppfotball i Molde, sier Stavrum til Discovery.
Sett denne?

Har vært på hugget i månedsvis: – Av og til blir du litt motløs

Kostnad på ca 5 millioner

Paden under kunstgresset står for støtdempingen, og denne var utslitt, forklarer Stavrum som anslår at totalkostnaden for å skifte dekket blir opp mot fem millioner kroner.
I valget av kunstgress gjorde Molde FK det veldig enkelt. De spurte spillerne hvilke baner som var best å spille på i Eliteserien. Der scoret Vålerengas hjemmebane Intility høyest, og da valgte de nettopp det kunstgresset.
– Det er viktig å høre med de som skal bruke dekket daglig, og når Intility var best så valgte vi den typen, men en litt nyere variant, forklarer Stavrum.
Han tror andre lags spillere blir glad for å høre at det kommer nytt dekke på Aker Stadion, og han ønsker Torgil Gjertsen hjertelig velkommen tilbake på Aker Stadion.
– Det er synd vi er ferdig med KBK hjemme i år, men hvis vi møter de i cupen så er Torgil hjertelig velkommen på et nytt og bedre dekke her, sier Stavrum lattermildt.
Arbeidet med å skifte banedekket foregår denne uken, og Stavrum sjekker værmeldingen hyppig.
– Vi er avhengig av oppholdsvær når vi limer gresset og legger på sand, så jeg har sjekket YR hyppig. Nå er regnværet som var meldt til onsdag skjøvet til torsdag, og det passer meg veldig godt, humrer Stavrum i Molde som mandag bader i sol.
Molde spiller lørdag borte mot Sandefjord. Den kampen ser du på Eurosport Norge og discovery+.
Eliteserien
Landslagsprofil klar for Bodø/Glimt: – Ville til det beste laget i Norge
13 TIMER SIDEN
Eliteserien
Forlater Vålerenga etter benkesliting: – Nesten kroken på døra for egen utvikling
I GÅR KLOKKEN 12:03