Molde-Sarpsborg 08 4-1
Hjemmelaget slet med å komme til de store sjansene før pause mot et Sarpsborg 08-lag som lå lavt.
Eliteserien
Dominerte etter kontroversielt rødt kort: – Det er risikoen ved å legge seg i feltet
11/05/2022 PÅ 18:53
Etter runding våknet derimot Molde og sørget for at de blåkledde klatret forbi Kristiansund på tabellen og tok ryggen på Bodø/Glimt.
– Vi jobbet oss inn i det og malet på. Det er nok den beste 90-minutteren vi har hatt hittil i år. Jeg var misfornøyd en periode i andre omgang der vi ramlet litt nedpå, men ellers er det godt gjennomført og de (Srapsborg 08) skaper vel nesten ingenting på oss, sier en fornøyd Erling Moe til Discovery etter kampen.
En som deirmot ikke var like fornøyd etter kampen var Sarpsborg-trener Lars Bohinen som måtte se laget sitt bli tøft straffet allerede tidlig i andre omgang.
– Vi gjør en del forsvarsfeil som er litt uvant fra vår side. Det ser vi egentlig på alle målene i mot, sier Bohinen til Discovery.
– Vi har en sjanse tidlig til å gå opp til 1-0, men som alt annet her i livet, så må du ta en sjanse når du får den, og vi tok ikke den og taper sånn sett fortjent.
Også S08-kaptein Joachim Thomassen var svært lite fornøyd etter tremålstapet på Aker Stadion. Se video her:

Sarpsborg-kapteinen blåste ut etter tremålstap: – Pinlig opptreden av oss

Slik var kampen:

Målløst og få sjanser var fasit for de første 45. Men etter pause trengte Molde kun fem minutter før Ohi Omoijuanfo sendte hjemmelaget i ledelsen.
Kun seks minutter senere var det Eirik Ulland Andersen som doblet ledelsen etter et genialt frispark. Ballen snek seg inn nede ved stolpen, noe S08-keeper, Anders Kristiansen, overhode ikke virket forberedt på.
– Ja den er fin den, men jeg burde jo hatt hattrick på frispark i dag. Jeg setter den vanskeligste, men bommer på de i bedre posisjon - så jeg må hjem å trene, sier en selvkritisk Ulland Andersen om frisparket til discovery etter kampen.
Videoen fortsetter under videoen. Se frisparkperlen her:

Sjekk den frisparksperlen: – Det der har han gjort før

Kvarteret før slutt satte Martin Bjørnbak spikern i kista da han på nydelig vis stanget inn 3-0, etter et lekkert innlegg av Fredrik Aursnes.
Med syv minutter igjen på klokka var gjestenes innbytter Kristian Fardal Opseth på ballen og reduserte til 3-1, som et plaster på såret for Lars Bohinen og hans menn.
Derimot var ikke hjemmelaget ferdigscoret og Birk Risa satte punktum for kampen da han nærmest på åpent mål satte inn 4-1 i det 91. minutt.

Slik stilte lagene:

Molde: Petersen - Holmgren, Sinyan, Bjørnbak, Haugen - Hussain, Aursnes - Brynhildsen, Ulland Andersen, Hestad - Omoijuanfo
Sarpsborg 08: Kristiansen - Utvik, Ødegård, Dyrestam - Bojang, Næss, Palsson, Thomassen - Muhammed - Saletros, Kone
Eliteserien
Høydramatisk da LSK klatret til toppen av tabellen: – Det smaker litt ekstra
18/04/2022 PÅ 18:10
Eliteserien
Spissreserven skal krige seg inn i laget: – Vil ikke være et andrevalg for evig
02/04/2022 PÅ 10:28