INTILITY ARENA (Discovery):
Etter Vålerengas 1-1-kamp mot Mjøndalen mandag, analyserte Discoverys eksperter, Bernt Hulsker og Joacim Jonsson, hvordan MIF nøytraliserte VIF.
Eliteserien
VIF-sjefen varsler flere storsigneringer: – Vi søker på øverste hylle
I GÅR PÅ 12:14
Se analysen i videoen under.

Mener dette gikk galt for VIF mot Mjøndalen

– Det er sjokkerende å se hvor lett det var for et hardtarbeidende Mjøndalen å sette ut et Vålerenga-lag. Det virket ikke som det var noen plan B, sa Bernt Hulsker.
Han var særlig skuffet over Vidar Örn Kjartanssons mangel på involveringer i spillet.
– For det første er han ingenting i presspillet. Dag-Eilev Fagermo ønsker jo å ha angrepsspillere som er gode i førstepresset. Der er Kjartansson for dårlig. Og så bidrar han for lite i spillet. Han er ikke så god som han har vært i boksen tidligere, sa en samstemt Joacim Jonsson.

– Ikke redd for Vidar

Dagen derpå møter Discovery VIF-trener Dag-Eilev Fagermo på Intility Arena.
– I presspillet er han god, men han har ikke fått så mange sjanser. Vi slår litt for få innlegg. Osame (Sahraoui) har vært litt for lite involvert på grunn av skader, han var veldig god til å sette opp Vidar i fjor, så det er sammensatt, men Vidar er jeg ikke noe redd for, sier Fagermo til Discovery.
Underveis i kampen mot Mjøndalen, ga Discovery-ekspert Joacim Jonsson tidlig beskjed om at Vålerenga trengte å få inn Sahraoui. Han kom inn etter 68 minutter.
Vålerenga er tilbakeholdne med skadestatus på spillerne sine, men tirsdag bekreftet Sahraoui selv på Twitter at han har slitt med en forstuet ankel. Samtidig avkrefter Fagermo at Tobias Christensen har danket ut midtbaneeleganten fra startoppstillingen.
– Det er ikke noen duell mellom dem. Det er noe mediegreier. Det er også noen som skrev at (Amor) Layouni var vraket. Det er helt feil. Osame er et veldig sterkt kort i Vålerenga. Han har hatt en trøblete start på sesongen, fikk en tøff takling mot Kristiansund, så det går på andre ting enn det fotballmessige. Derfor har han vært litt ut og inn. Osame i toppslag er et sikkert kort for førsteelleveren til Vålerenga, sier Fagermo.
Saken fortsetter under videoen.

Se høydepunktene: Tollås Nation reddet ett poeng for VIF mot MIF

– Mangler det siste lille

Nevnte Christensen var tidvis strålende i sesongoppkjøringen til Vålerenga, men har slitt litt når vi nå har kommet i gang med de tellende kampene.
– Han har kommet inn med et fotballhode. Han er et stort talent, men så spiller han i en ny rolle som han er litt uvant med. Han var veldig frisk i treningskampene, så jeg hadde kanskje forventet litt mer i seriekampene, men det kommer når han blir tryggere i den rollen, sier Fagermo om spilleren de hentet fra Molde i vinter.
– Nå har vi møtt tre lag i Rosenborg, Kristiansund og Mjøndalen som kom for å ta oss ut, og som for så vidt lyktes med det. Vi har jo bare tatt to poeng, og det har nok vært litt annerledes enn det Tobias møtte i treningskampene. Han får vi se mer av etter hvert, fortsetter VIF-treneren.
Christensen deler den oppfatningen når vi ber han vurdere sine fire første Eliteserie-kamper i kongeblått.
– Det har vært greit. Jeg synes det har gått bra siden jeg kom hit, men i likhet med laget gjør vi mye bra i banespillet, men så mangler det siste lille. Forhåpentlig får jeg bidratt med noen målpoeng også etter hvert. Jeg tror dette skal bli bra, sier Christensen til Discovery.

Venter på sjansen

VIF-spiss Henrik Udahl er en annen nysignering i Vålerenga. Han har hittil bare fått to korte innhopp, og har dermed hatt mye tid til å analysere kampene fra sidelinjen.
– Vi har jo spilt veldig bra. Vi har kanskje ikke fått så mange poeng som vi hadde håpet på, men jeg synes det har sett bra ut, i hvert fall til tider. Vi står bare med fem poeng, så vi kan ikke være så fornøyde med det, men vi har mye potensial i laget. Vi må bare få ballen i målet, så begynner det å hjelpe, sier Udahl.
På grunn av lite spilletid, jobber han knallhardt på trening. Tirsdag ble Udahl stående igjen i pøsregnet for å terpe avslutninger.
Etter å ha scoret hat trick i en internkamp som endte 3-0 tidligere i vinter, sa en offensiv Udahl at han hadde planer å danke ut Kjartansson fra laget. På spørsmål om han nå føler han fortjener en start på spissplass, sier 24-åringen:
– Det er ikke opp til meg å bedømme, men hvis sjansen kommer, føler jeg meg veldig klar. Jeg føler meg bra og har kommet veldig godt inn i hverdagen her. Jeg har fått akklimatisert meg etter overgangen, så jeg føler meg klar til å bidra mer, sier Udahl.
– Er det mulig at vi får se Henrik Udahl inn snart?
– Nei, det tror jeg ikke, ikke fra start. Da må det være på grunn av rullering, at det er slitasje eller skader. Vidar er førstevalget, sier en klar og tydelig Fagermo.
PS: Ivan Näsberg, Osame Sahraoui og Aron Dønnum trente ikke med resten av VIF-laget under tirsdagens trening.
Eliteserien
«Utfryste» Udahl reddet Fagermo: – Var redd vi var preget mentalt
10/07/2022 PÅ 17:53
Eliteserien
Friskmelder nøkkelspillere før hovedkampen
16/06/2022 PÅ 18:08