• Se Odd - Haugesund søndag kl. 18:00 på discovery+
Saken oppdateres!
Sulayman Bojang går fra Sarpsborg 08 til Haugesund. Det bekrefter Sarpsborg 08 på sin hjemmeside.
Eliteserien
Spillerrådet: MFK-spillerne tok grep på egenhånd og gressklipperen er FKHs beste venn
19 TIMER SIDEN
Mannen som av mange har blitt gitt merkevaren «Eliteserien raskeste spiller» har signert en kontrakt med Haugesund som strekker seg ut 2024-sesongen.
– Sully er på utgående kontrakt. Vi har har forsøkt å forlenge den, men spilleren selv ønsket nye utfordringer. Vi har hatt troa på ham, men vi tror samtidig han kan ha gjort et rett valg ved å flytte fra Østlandet og å gå all in i Haugesund, sier sportssjef Thomas Berntsen.

Mindre forsyrrelser

Bojang har tilbrakt hele sitt liv i Oslo, men han ser fram til å fortsette karrieren på sørvestlandet.
– Det blir en utfordring. Jeg har vært veldig komfortabel med å bo i Oslo sammen med masse familie og venner, men nå er det forhåpentligvis et riktig steg å komme hit til Haugesund med mindre forstyrrelser og sterkere fokus på fotballen som jeg tror vil passe meg veldig bra, sier Bojang på Haugesunds hjemmeside.
Haugesunds sportslige leder Eirik Opedal trekker frem 23-åringens allsidighet som en av grunnene til at de signerte han.
– Sulayman har noen ekstremferdigheter som er veldig spennende, kanskje først og fremst i form av hurtigheten og løpskraften, men er en spiller trenerteamet har stor tro på kan videreutvikle flere sider av spillet sitt. At han kan bekle begge backposisjoner er selvsagt et stort pluss og den fysiske pakken gir han gode forutsetninger for å kunne fylle rollen som en back som også involverer seg mye offensivt slik vi har tradisjon for i FK Haugesund, sier Opedal

– Brukbar overgangssum

Det ble 36 kamper for sarpingene for Bojang.
– Dessverre har utvikling stått litt stille her, men samtidig unner vi Sully et realt forsøk i en ny klubb så potensielt kan slå ut i full blomst. Vi har hatt en god dialog underveis og ønsker ham lykke til, sier Berntsen videre som også kan røpe en grei overgangssum.
– Vi har fått en brukbar overgangssum.
Eliteserien
RBK-sjefen: – Interessant fordi han er gjenkjennbar for oss
15/09/2021 PÅ 14:34
Eliteserien
Andersen om Brann-bråket: – Noe jeg ikke unner min verste fiende
14/09/2021 PÅ 17:11