– Vær så snill, ikke kall meg vingen Mush. Jeg vil alltid være spiss, ler trønderen når Discovery snakker med han i Skien.
28-åringen ble hentet til Odd ved sesongstart i fjor sommer, og ble fort en direkte erstatter for Torgeir Børven (solgt til Rosenborg), etter at Tobias Lauritsen måtte ut med en stygg bruddskade i runde ti.
Eliteserien
Dominerte etter kontroversielt rødt kort: – Det er risikoen ved å legge seg i feltet
11/05/2022 KLOKKEN 18:53
Den tidligere RBK-og Tromsø-spissen har tidligere gitt uttrykk for at han foretrekker å bli brukt som spiss, men den rollen får angrepspilleren konkurranse om av lagkamerat Lauritsen.
I serieåpningen var Mush plassert i en kantrolle, mens Lauritsen spilte som spiss. Slik har Odd-trener Jan Frode Nornes også drillet laget i de fleste treningskampene før sesongstart.
– Når jeg først blir satt på vingen, gjør jeg det beste ut av det. Det er som jeg har sagt tidligere. Sett meg hvor du vil på banen, så skal skal jeg levere det jeg kan, sier Bakenga.
– Men jeg har jo mine tanker om hvor på banen jeg skal brukes, og det ønsket har jeg gjort ganske klart, men så får vi se hvor jeg spiller fremover, fortsetter han.
Saken fortsetter under videoen.

Strålte i debuten: – Terningkast seks!

Sammenlignes med gamle RBK-helter

Til tross «rivalisering» om den midterste plassen i angrepsrekka, så har Bakenga kun gode ord å si om sin makker og lagkamerat.
– Er det en person jeg kunne tenkt meg til å vært spissmakker med i en 4-4-2-formasjon, så er det Tobias. Han minner meg litt om Rade (Prica) eller Steffen (Iversen) i måten han spiller på, sier Bakenga.
– Men nå spiller vi en annen formasjon, og i den så klarer vi å utfylle hverandre veldig bra. Vi er jo to motsetninger og passer nok i de ulike rollene til litt forskjellige kampbilder.
Konfrontert med sammenligningen fra sin angrepsmakker, svarer en småforlegen Lauritsen:
– Det skal jeg ta med meg, og så får jeg prøve å levere på det nivået, ler Lauritsen.
Spissen sier seg også enig i rollefordelingen de to mellom.
– Men ja, vi er to forskjellige spisser som kan brukes til litt ulike ting. Så lenge vi begge scorer fra der vi er, så er det vel egentlig ikke så nøye akkurat hvor vi spiller.
Saken fortsetter under videoen.

– Det er det verste jeg har sagt til en trener

Flere strenger å spille på

Jan Frode Nornes mener selv allsidigheten til de to spillerne styrker laget, og treneren er glad for å kunne ha flere strenger å spille på.
– Mush kan også flyttes inn sentralt, og Tobias kan gå lengre ut på kanten. Begge har vært veldig gode i oppkjøringen, så det er jo en grunn til at vi ønsker å spille med begge to.
Norgesmesterskapet
Thrilleravslutning da Molde tok seg videre til semifinale
20/03/2022 KLOKKEN 17:59
Eliteserien
Klarer ikke forklare hva som skjedde: – Våknet og tenkte «er det virkelig sant?»
31/10/2021 KLOKKEN 14:37